Πραλίνα φουντουκιού | συνταγή
Αγαπημένη γεύση για μικρούς και μεγάλους. Στο ψωμί, στη φρυγανιά, στο κέικ… Σα να λέμε, γεύση που ταιριάζει με όλα.
Υλικά:
- 1 κουβερτούρα 100γρμ.
- 400 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο ή φουντουκέλαιο
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα φουντούκια, το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το φουντούκι.
Σταματάμε το χτύπημα όταν το μείγμα είναι πλέον αραιό. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μούλτι.
Χτυπάμε πάλι για λίγο
Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αγγίξει η γεύση τα δικά μας γούστα.
Extra tips
Αντί για ζάχαρη άχνη, μπορείτε να προσθέσετε μέλι. Θα κάνει τη πραλίνα σας ακόμη πιο αγνή και θα μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα και εσείς και τα παιδιά σας.