Κουνέλι κρασάτο (spicy) με πράσινες πιπεριές | συνταγή
Έντονη, πικάντικη γεύση που σου μένει αξέχαστη.
Ο Νικόλας Σεγρεδάκης, μπήκε στην κουζίνα και μας εξέπληξε ευχάριστα (Θεός φυλάξοι).
Υλικά
- Ένα κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
- Πιπέρι
- 3 Καυτερές πράσινες πιπεριές
- 2-3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 1,5 ποτήρι κρασί λευκό ή ροζέ, αλλιώς 1 ποτήρι κόκκινο αραιωμένο με νερό
Εκτέλεση
Στην επιφάνεια μιας στεγνής κατσαρόλας, τοποθετούμε χοντροκομμένα κρεμμύδια, χωρίς λάδι, ρίχνοντας αρκετό χοντρό αλάτι.


Πάνω από το αλάτι, «χτίζουμε» το κουνέλι, σε κομμάτια και ξεκινάμε τη διαδικασία ψησίματος, έχοντας το μάτι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά αρχικά.

Προσθέτουμε αρκετό πιπέρι, ελάχιστο ελαιόλαδο και τρείς πράσινες καυτερές πιπεριές.

Μετά από 4 λεπτά και αφού έχει αρχίσει να σοτάρεται το φαγητό, ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κουνέλι, προσθέτουμε 1,5 ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί. Αν έχετε κόκκινο κρασί, το αραιώνετε με νερό, 2 τρίτα κρασί προς 1 τρίτο νερό.

Αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Ανακατεύουμε όταν χρειάζεται.
Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό, χτίζουμε πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες, κομμένες σε τεταρτημόρια.

Αφού ψηθεί, περιμένουμε δέκα λεπτά να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε.


Γαρνίρουμε σημαία ντοματίνι με βασιλικό για τους αγαπημένους σας!