Επιστήμεςνέαπρωτοσέλιδο Γ

Ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης | σε 24 ώρες στο e-mail των επιτυχόντων

Τα πρώτα 100 διπλώματα νέων οδηγών, που ισχύουν για οδήγηση εντός της ελληνικής επικράτειας, εκδόθηκαν και απεστάλησαν σε ηλεκτρονική μορφή με e-mail, εντός 24 ωρών από την ημέρα των εξετάσεων, στις διευθύνσεις των επιτυχόντων, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με το έγγραφο που αποστέλλεται, οι επιτυχόντες μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν με τα οχήματά τους και να ασφαλιστούν, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν τέσσερις μήνες μέχρι να λάβουν το κανονικό δίπλωμα.

«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι από τη στιγμή που πετύχεις στις εξετάσεις μπορείς να οδηγήσεις και να μην περιμένεις τέσσερις μήνες να σου έρθει ένα χαρτί», επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

«Έτσι, με απλά βασικά πράγματα, η χώρα μας επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα της μετά –κορονοϊού εποχής και αντιμετωπίζονται με επιτυχία τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών» τονίζει το υπουργείο Μεταφορών.

Τονίζεται ότι το ψηφιακό δίπλωμα είναι προσωρινό και δεν υποκαθιστά το κανονικό δίπλωμα. Την ψηφιακή μορφή μπορούν να εκτυπώσουν όσοι επιθυμούν.

Επίσης, η πλατφόρμα αυτή –https://drivers.services.gov.gr/licence – σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αιτημάτων που υποβάλλουν οι πολίτες, όπως αναθεώρηση αδειών οδήγησης ή αντικατάσταση αυτών λόγω φθοράς ή απώλειας.

Στο ψηφιακό δίπλωμα (δείγμα επισυνάπτεται) αναγράφεται:

– 1. Επώνυμο

– 2. Όνομα

– 3. Ημερομηνία Γέννησης

– 4α. Ημερομηνία εξέτασης οδηγού

– 4β Ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος

– 4γ. Υπηρεσία που εκδόθηκε το δίπλωμα

– 4δ. ΑΦΜ οδηγού

– 5. Αριθμός Αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση

– 9. Κατηγορία του διπλώματος

– 12. Παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά)

– 15. Κωδικός Υπουργείου για τη γνησιότητα

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr