«Τσουχτερό» κρύο το Σαββατοκύριακο | νέο κύμα κακοκαιρίας
Στην άνοιξη και επίσημα μπαίνει σήμερα η χώρα, ωστόσο, το καιρικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο χειμώνα -κάτι που θα συνεχίσει να ισχύει και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Τις προηγούμενες ώρες έπεσε πολλή βροχή στην Κρήτη και τα φαινόμενα αυτά μετατοπίζονται ανατολικά νοτιοανατολικά χάνοντας πάντως μέρος της έντασής τους.
Ο καιρός την Παρασκευή
Η Παρασκευή θα είναι ημέρα κακοκαιρίας για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Ξεκινά με αρκετό κρύο, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Πελοπόννησο, ενώ το μεσημέρι θα δούμε μια άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά όχι σε υψηλά επίπεδα, όπως συνέβαινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και πριν το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας που μας απασχόλησε.
Παρατηρείται, τέλος, μεγάλη ένταση ανέμων που θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
Διαβάστε ακόμη: Κρήτη | Λέκκας: «Ερχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με πιο ισχυρά φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσει»
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Το Σάββατο θα κυριαρχήσει ο «καιρός του βοριά», δηλαδή οι βοριάδες θα πνέουν με μεγάλες εντάσεις στο Αιγαίο και καθώς οι αέριες μάζες θα περνούν πάνω από τη θάλασσα και θα παίρνουν υγρασία, θα προκαλούν βροχές. Αυτές οι βροχές θα απασχολήσουν τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι πιο ήπιος.
Ανάλογη θα είναι η εικόνα και την Κυριακή, ενώ όπως όλα δείχνουν, έτσι θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα, με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να μας επισκέπτεται από την Τρίτη.

