Οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο | βομβάρδισαν τα πυρηνικά εργοστάσια σε Φορντό, Νατάνζ, Ισφαχάν
Με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν αποφασιστικά σε σύγκρουση με το Ιράν μετά τον βομβαρδισμό τριών πυρηνικών εγκαταστάσεων τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ με την απόφασή του αυτή εισήλθε σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, μολονότι διατηρεί, όπως λέει, την ελπίδα διπλωματικής επίλυσης του ζητήματος.
Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας αργά το βράδυ από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ χαρακτήρισε απολύτως επιτυχημένες τις βομβιστικές επιθέσεις και προειδοποίησε το Ιράν για αντίποινα. «Στόχος μας ήταν η καταστροφή της πυρηνικής ικανότητας εμπλουτισμού του Ιράν και ο τερματισμός της πυρηνικής απειλής που θέτει το Νο. 1 κράτος- χορηγός της τρομοκρατίας στον κόσμο», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια της τετράλεπτης ομιλίας του από το Cross Hall του Λευκού Οίκου.
Ο Τραμπ περιέγραψε ως «εντυπωσιακή στρατιωτική επιτυχία» την αποστολή και κάλεσε το Ιράν να επιστρέψει αμέσως στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις σε Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν είχαν «εξαφανιστεί εντελώς»
Πηγή: iefimerida.gr