Παγκόσμιο μνημείο κληρονομιάς «διεκδικεί» να γίνει η Σπιναλόγκα | UNESCO

Εκπρόσωπος της UNESCO βρέθηκε πριν από μία εβδομάδα στο νησί της Σπιναλόγκα για αυτοψία, καθότι τον Ιούνιο του 2020 αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα συμπεριληφθεί η Σπιναλόγκα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου για το φάκελο της Σπιναλόγκα, η εκπρόσωπος της UNESCO έκανε, προφορικά, δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη όπως τόνισε ο κ. Ζερβός ήταν να επεκταθεί η περιοχή ζώνης επιρροής του μνημείου σε όλο τον κόλπο της Ελούντας και επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο διαχωρισμού της τιμής του εισιτηρίου σε ζώνες, ούτως ώστε να περιοριστεί η μεγάλη προσέλευση κόσμου τα μεσημέρια.

«Φάνηκε ότι η τοπική κοινωνία θέλει την ένταξη και αυτό είναι βασικό στοιχείο για την UNESCO. Ακόμη και αν είναι τέλειος ένας φάκελος, αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό, επειδή το μνημείο εν συνεχεία αξιολογείται κατά χρήση του- μετά την ένταξή του- από τους χρήστες. Το να είναι αποδεκτό από την κοινωνία είναι σαφές, ένα στοιχείο απόλυτα υποστηρικτικό και απαραίτητο» είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Μοιραστείτε την είδηση