Με στόχο την αύξηση των τουριστικών εσόδων | υπουργείο Τουρισμού

Ο τουρισμός και η αύξηση των τουριστικών εισόδων φαίνεται να αποτελούν βασικούς στόχους του υπουργείου Τουρισμού για το 2020.

«Η στόχευσή μας είναι να πετύχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα που έρχονται από τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι από τους πρωταθλητές στην προσέλκυση επενδύσεων», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, σημείωσε: «Η χώρα μας είναι κατά 80% ορεινή, κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί στο εξωτερικό και αυτό πρέπει να το επικοινωνήσουμε. Δηλαδή να συστήσουμε τη χώρα μας και ως ορεινό προορισμό, όχι μόνο ως χιονοδρομικό. Γιατί διαθέτει όμορφες διαδρομές για περίπατο, για αναρρίχηση, για ορειβασία, για καγιάκ και για άλλου είδους δραστηριότητες. Δηλαδή προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού και για τους 12 μήνες του έτους».

Κεντρικοί άξονες της επικοινωνιακής εκστρατείας της Ελλάδας

  1. Το 70% της φετινής καμπάνιας θα κάνει χρήση των ψηφιακών εργαλείων και θα στοχεύει στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.
  2. Ο ΕΟΤ θα δώσει το «παρών» σε 47 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, με νέα, ψηφιακά περίπτερα
  3. Νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και νομοσχέδια που θα αφορούν τον καταδυτικό τουρισμό και την τουριστική εκπαίδευση.

Να επισημανθεί επίσης ότι οι τουριστικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 17,530 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019, σημειώνοντας δηλαδή αύξηση κατά 13,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα το 2019, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 31 εκατομμύρια, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι επισκέπτες της κρουαζιέρας.

Μοιραστείτε την είδηση