Κικίλιας: «έρχονται νέα προγράμματα χειμερινού τουρισμού με κοινωνικά κριτήρια»

«Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας το 2022 κομβικό έτος για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ευκαιρία βελτίωσης των υποδομών για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, καθώς και στην δημιουργία ποιοτικότερων θέσεων εργασίας.

Προανήγγειλε, μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως σε 10 ημέρες έρχονται προγράμματα χειμερινού τουρισμού με κοινωνικά κριτήρια και στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως «είναι Νοέμβρης και έχουμε ακόμα τουρίστες στα νησιά».

Στην πρώτη καλοκαιρινή περίοδο η χώρα έμεινε ανοικτή για 5 μήνες και πέρυσι μείναμε ανοικτοί όλη τη σεζόν, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπογράμμισε.

Επανέλαβε πως η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες που διαμορφώνονται κάθε φορά, εξετάζοντας κάθε φορά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ερωτηθείς γιατί έγινε η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως στη διάρκεια της θητείας του έγινε ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του ΕΣΥ (με νέες κλίνες ΜΕΘ, προσλήψεις γιατρών, κτλ.).

«Έκλεισε ένας κύκλος», είπε και συμπλήρωσε πως τον τίμησε ο Πρωθυπουργός δίνοντας του τη δυνατότητα να αναλάβει ένα παραγωγικό Υπουργείο. «Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε και ανέφερε πως «πρέπει σιγά-σιγά να μπούμε σε μία κανονικότητα», χωρίς να αγνοούμε τους υγειονομικούς κανόνες.

Μοιραστείτε την είδηση