Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας | Υπουργείο Τουρισμού

Δόθηκε παράταση δύο μηνών στο επίδομα ανεργίας όλων των εποχικά εργαζόμενων, των οποίων η επιδότηση έληξε το διάστημα Ιανουάριο-Μάρτιο 2020, ώστε να καλυφθούν με κάποιο τρόπο οι ανάγκες τους εξαιτίας της αναστολής έναρξης της σεζόν, ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να ανασταλεί η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας του Κορωνοΐου, έως την 30η Απριλίου.

Συνολικά οι άνεργοι που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας (399,25€ και για κάθε μέλος της οικογένειας προσαύξηση 10%) θα λάβουν αυτόματα συνολικά ως έκτακτη ενίσχυση 800€ (μετά την λήξη του δικαιώματός τους), δηλαδή επιπλέον 56 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (25 ημέρες συν 3 αναλογία

Το πότε θα επιδοτηθούν οι άνεργοι εξαρτάται από το χρονικό λήξης του δικαιώματος επιδότησης ανεργίας και έχει ως εξής:

Όσων το δικαίωμα επιδότησης έληξε:

  • 1 – 31 Ιανουαρίου θα λάβουν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό των 800€ αρχές Απριλίου.
  • 1-29 Φεβρουαρίου θα λάβουν το ποσό των 800 € είτε εφάπαξ είτε σε δυο δόσεις εντός του Απριλίου ανάλογα την ημερομηνία λήξης του δικαιώματός τους.


Πιο συγκεκριμένα:

  • Με λήξη δικαιώματος αρχές Φεβρουαρίου και δεδομένου ότι στις αρχές Απριλίου θα έχουν παρέλθει 2 μήνες από τη λήξη, θα λάβουν το πόσο των 800€ εφάπαξ αρχές Απρίλη.
  • Με λήξη δικαιώματος προς τα τέλη Φεβρουαρίου, θα λάβουν 400€ αρχές Απρίλη και άλλα 400€ τέλη Απρίλη όπου και συμπληρώνεται 2μηνο από τη λήξη του δικαιώματός τους.
  • 1- 31 Μαρτίου θα λάβουν το ποσό σε δυο δόσεις, 400€ εντός Απρίλη και άλλα 400€ εντός Μαΐου.
Μοιραστείτε την είδηση