Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20.00 – 22.00, στην αίθουσα του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων θα προβληθεί η αμερικάνικη ταινία «Νόρμα Ρέι» / «Norma Rae», με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή και τη δράση της εργάτριας Κρίσταλ Λι, η οποία αγωνίστηκε για καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο που εργαζόταν καθώς και στη δημιουργία εργατικού συνδικάτου.

Με την αμερικάνικη ταινία Νόρμα Ρέι / Norma Rae, (1979/ 114΄) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Ριτ, συνεχίζεται ο κύκλος ταινιών με θέμα την κοινωνική θέση της γυναίκας, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος / Σύλλογος Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Διακρίσεις

Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στις Η.Π.Α. το Μάρτιο του 1979 κατακτώντας κοινό και κριτικούς, ενώ η Σάλι Φιλντ κέρδισε και το βραβείο για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ των Καννών. Ακολούθησε μια σειρά ακόμη βραβείων από διάφορα γκρουπ κριτικών και στην τελετή των βραβείων Όσκαρ του 1980, η ταινία βρέθηκε υποψήφια για τέσσερα. Η Σάλι Φιλντ κατέκτησε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου κι ο ρόλος της Νόρμα Ρέι, έγινε ορόσημο για την καριέρα της.

Μοιραστείτε την είδηση