«Βροχή» οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Μανώλη Σκουλάκη

Η ξαφνική «απώλεια» του Μανώλη Σκουλάκη, συγκλόνισε τόσο την τοπική όσο και την πολιτική κοινότητα. Από τις πρώτες κιόλας ώρες της θλιβερής αυτής είδησης άρχισαν σαν «βροχή» οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις. Καθολική είναι η συγκίνηση των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Δήμο Κισάμου:

«Μετά  τη ξαφνική είδηση του θανάτου του Ιατρού, πρώην Δημάρχου Χανίων και επί σειρά ετών Βουλευτή, και Υπουργού Υγείας, Εμμανουήλ Σκουλάκη, ο Δήμος Κισάμου εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια για τον απρόσμενο χαμό του.

Ο Μανώλης Σκουλάκης γέννημα θρέμμα της Κισάμου πρόσφερε ως ιατρός, Βουλευτής και Υπουργός το μέγιστο δυνατό προς όφελος των πολιτών της Κισάμου, του Ν. Χανίων και της χώρας μας γενικότερα.

Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά του και στους οικείους του.

Ο Θεός να τον αναπαύσει. Αιωνία η μνήμη του».

Συλλυπητήρια δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη για τον θάνατο του πρώην υπουργού, βουλευτή και δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη:

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην υπουργού, βουλευτή, και δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη. Ήταν ένας πολιτικός που από όποια θέση κι αν υπηρέτησε, ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και δυναμισμό, πάντα μεγάθυμος και μετριοπαθής. Στη μακρά κοινοβουλευτική του θητεία, καθώς ο χανιώτικος λαός τον τίμησε επανειλημμένα, έμεινε προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές του και στο καλό της πατρίδας του αλλά απέδειξε έμπρακτα και το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τον τόπο του, τα Χανιά.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη:

«Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τη δημόσια ζωή ο Μανώλης Σκουλάκης διακρίθηκε για το ήθος του, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα του. Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ως Υπουργός αλλά και ως Δήμαρχος Χανίων εργάστηκε αποτελεσματικά για τα Χανιά αλλά και την Κρήτη ολόκληρη. Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συλλυπητήρια Προέδρου και Δ.Σ. Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης:

Ο συντοπίτης μας Μανώλης Σκουλάκης αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού ανδρός, αλλά πάνω απ’ όλα Ανθρώπου! Η διαδρομή του τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν αξιοζήλευτη, γεμάτη προσφορά προς το συνάνθρωπο και τον τόπο μας, ο οποίος οφείλει πολλά στον Μανώλη. 

Εκ μέρους του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων και του προσωπικού, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. 

«Μανώλη θα μας λείψεις, αλλά η ιστορία σου θα είναι πάντα εδώ, γραμμένη με χρυσά γράμματα στην καρδιά των Χανιωτών».

Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης και Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη:

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μια προσωπικότητα με συνειδητή έγνοια για την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Από τα χρόνια των σπουδών του, την δεκαετία του 1960, αποφάσισε να μετάσχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα εκείνης της ταραχώδους περιόδου. 
Μεταπολιτευτικά, με την συμμετοχή του στην δημόσια ζωή, ως βουλευτής, υπουργός, και ως δήμαρχος Χανίων (από το 2010 έως το 2014), συνέβαλε στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπηρέτησε αρχές και αξίες που τον καταξίωσαν στην κοινωνία. Η συνέπεια και το ήθος του, θα αποτελούν πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και ακέραιου ανθρώπου. 

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη:

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου. 

Με βαθιά πίστη στη Δημοκρατία και τις Ανθρώπινες Αξίες, αγωνίσθηκε για να γίνει πραγματικότητα το κοινό μας όραμα για μια καλύτερη κοινωνία, αφήνοντας παρακαταθήκη στους τωρινούς και τους επόμενους σημαντικό έργο, που θα μας τον θυμίζει για πάντα. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.      

Ψήφισμα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το Άγγελμα του θανάτου του Εμμανουήλ Σκουλάκη, πρώην Υπουργού, πρώην Δημάρχου Χανίων και επί σειρά ετών βουλευτή, πολλά προσφέροντος στη Δημόσια ζωή και στον τόπο μας, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε τα παρακάτω:

Να εκφράσει συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος
Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία
Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.

Μετά  την ξαφνική είδηση του θανάτου του  Ιατρού, πρώην Δημάρχου Χανίων και επί σειρά ετών Βουλευτή, και Υπουργού Υγείας, Εμμανουήλ Σκουλάκη, ο Δήμος Κισσάμου εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια για τον απρόσμενο χαμό του.

Ο Μανώλης Σκουλάκης γέννημα θρέμμα της Κισσάμου πρόσφερε ως ιατρός, Βουλευτής και Υπουργός το μέγιστο δυνατό προς όφελος των πολιτών της Κισσάμου, του Ν. Χανίων και της χώρας μας γενικότερα.

Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά του και στους οικείους του.

Ο Θεός να τον αναπαύσει. Αιωνία η μνήμη του.

Συλλυπητήρια Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής:

Αποχαιρετούμε με  θλίψη τον αγαπημένο μας  Μανώλη Σκουλάκη. Έναν λεβέντη Κρητικό,  ακούραστο αγωνιστή, σπουδαίο πολιτικό  Ο Μανώλης Σκουλάκης άφησε το   θετικό αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του,  την προσφορά του και το ήθος του. Η Πολιτική, η Δημοκρατική Παράταξη και τα αγαπημένα του Χανιά, είναι από σήμερα φτωχότερα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη:

«Μια ισχυρή προσωπικότητα, στα πολιτικά δρώμενα του Νομού μας, έφυγε από τη ζωή με πολύ σημαντική προσφορά στα κοινά του τόπου μας αλλά και με μεγάλη προσφορά στο συνάνθρωπό του. Τόσο μέσα από το ιατρικό του λειτούργημα, όσο και από την ενασχόλησή του με τα κοινά όπου διετέλεσε Υπουργός Υγείας επί σειρά ετών, αλλά και Δήμαρχος Χανίων.

Η έντονη επιστημονική, κοινωνική και πολιτική δράση του εκλιπόντος και η προσφορά του , χαρακτηρίσθηκε από συνέπεια, ήθος, ευπρέπεια, δυναμισμό και το πολύτιμο έργο του αποτελεί «ακριβή» παρακαταθήκη για τους μεταγενέστερους . Στο Δήμο Πλατανιά το ´αποτύπωμα ´ του , φέρει και ο πρώτος παιδικός σταθμός που δημιουργήθηκε επί Δήμου Βουκολιών, στις Βουκολιές .

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του και τους οικείους του»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Γραμματέα Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη:

«Έφυγε από κοντά μας, ο Μανώλης Σκουλάκης, μια εμβληματική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής και ιδιαίτερα της Δημοκρατικής Παράταξης, που έβαλε την σφραγίδα του στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την υγεία και την πρόνοια  αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Χανίων.

Αγωνίστηκε με συνέπεια για την κοινωνική δικαιοσύνη ενώ η πορεία και το όραμα του θα αποτελούν πρότυπο εις το διηνεκές. Διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του και ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Ευαγγελία Κουρουπάκη:

Ο Μανώλης Σκουλάκης, είχε την τύχη -όπως ο  ίδιος είπε στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή των Ελλλήνων-να «θητεύσει»σε έναν ευλογημένο τόπο που κατοικείται από ανθρώπους με υψηλό πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Από αυτούς τους ανθρώπους αγαπήθηκε, εκτιμήθηκε και τιμήθηκε όσο λίγοι στην πολιτική ζωή των Χανίων και τους το ανταπέδωσε, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχυ,για τους συνεχιστές των θεσμικών ρόλων που υπηρέτησε στα Χανιά!

Η ίδια τύχη με έταξε να συνδεθώ και να συμπορευτώ μαζί του πολιτικά, για πολλά χρόνια! Έγινα έτσι μάρτυρας αυτής της μοναδικής σχέσης που είχε με τον λαό των Χανίων. Ο Μανώλης Σκουλάκης είναι ο πολιτικός που ανέδειξε στην Ελλάδα τον χανιώτικο αξιακό κώδικα με τις αναφορές του σ’ αυτόν μέσα στο Ελληνικό  Κοινοβούλιο:

«Διπλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις!» Εσύ δεν εξεπέζεψες ποτέ Μανώλη!

«Καλό σου ταξίδι!»
Τα Χανιά φτωχύνανε σήμερα!

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον Παναγιώτη Σημανδηράκη:

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μία εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία του τόπου μας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ξεκινώντας τη διαδρομή της ζωής του από τον Πλάτανο Κισάμου, άσκησε υποδειγματικά το ιατρικό λειτούργημα στα χωριά της επαρχίας. 

Χαρισματικός στην επαφή του με τον πολίτη, πάντοτε μαχητικός, έδινε λύσεις στα ζητήματα και τις ανάγκες του τόπου. Ένας παθιασμένος δημοκράτης, ένας έντιμος πολιτικός με σπάνιο αισθητήριο που κέρδιζε την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό στη μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Ν.Ε. ΧΑΝΙΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α:

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε σταθερός στις δημοκρατικές και πατριωτικές του απόψεις. Τιμήθηκε συνεχόμενα επί πολλά χρόνια από το Χανιώτικο Λαό με εκλογή στο Κοινοβούλιο και στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πολιτική του δράση συνδέθηκε και με κεντρικές θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Κράτους, τις οποίες υπηρέτησε με ζήλο και αποτελεσματικότητα . Παρών μέχρι τελευταία στα πολιτικά δρώμενα, αφήνει ανάμνηση πολιτικού άνδρα με συνεχές και έντονο ενδιαφέρον για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η Ν.Ε. Χανίων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Παύλου Πολάκη:

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Χανιώτη γιατρού Μανόλη Σκουλάκη εκφράζει ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, προς τους οικείους του και τους συναγωνιστές και συνεργάτες του στην πλούσια πολιτική του πορεία από την ΕΔΗΝ, την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ, πορεία από την οποία αναδείχτηκε και πρωταγωνίστησε ως συνδικαλιστής, Δήμαρχος, Βουλευτής και Υφυπουργός Υγείας. 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον Μιχάλη Χαιρετάκη, Γεν.Γραμματέας ΕΒΕΧ

Ο Μανώλης Σκουλάκης γεννημένος στον Πλάτανο Κισάμου ήταν ο γιατρός των παππούδων μας και των γονιών μας.

Ήταν άνθρωπος της προσφοράς και ο Κισαμίτης ο οποίος ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του και τους ανθρώπους του, βοηθώντας απλόχερα χωρίς δεύτερες σκέψεις τους συνανθρώπους του, απ όπου και αν προερχόταν.

Ήταν δημοκράτης και πάνω από όλα ένας έντιμος πολιτικός αναλαμβάνοντας υψηλές και απαιτητικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η αγάπη,η εκτίμηση και η συμπάθεια του κόσμου τον συντρόφευε πάντα, αυτά  τα ανταπέδιδε ο Μανώλης με απλοχεριά.

Αύριο αποχαιρετούμε με σεβασμό ένα καλό Κισαμίτη και ένα καλό ΑΝΘΡΩΠΟ.

Καλό ταξίδι Μανώλη Σκουλάκη…

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Χανίων: 

Ο Μανώλης Σκουλάκης υπηρέτησε τη δημοκρατία και την πατρίδα του με πάθος, επιμονή και αποτελεσματικότητα. Άνθρωπος με ήθος, ευγένεια, καλοσύνη, θάρρος και εντιμότητα, σηματοδότησε ως Υπουργός και Δήμαρχος την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πρόνοιας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Με βαθύ σεβασμό εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΟΤΑ Νομού Χανίων: 

Φίλος και αρωγός προς και με  τους εργαζόμενους  όλα τα χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος Χανίων, υπήρξε μια προσωπικότητα που σημάδεψε θετικά με το ήθος, τις απόψεις και τις πρακτικές του το ανώτατο αυτοδιοικητικό αξίωμα της πόλης μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Χανίων, μαθαίνοντας τη δυσάρεστη είδηση για το θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος και αποφασίζει ομόφωνα  να κατατεθεί αντί στεφάνου  χρηματικό ποσό 200 ευρώ στα φιλόπτωχα συσσίτια της Σπλάντζιας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον ΠΓΣ Κισαμικό

Ο ΠΓΣ Κισσαμικός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Κισσαμίτη πολιτευτή και φίλου Μανώλη Σκουλάκη, για την απώλειά του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΠΑΕ Χανιά 

Η ΠΑΕ Χανιά στο άκουσμα του θανάτου του επί σειρά ετών βουλευτή και πρώην Δημάρχου Χανίων, με καταγωγή από την Κίσσαμο, Μανώλη Σκουλάκη, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Μοιραστείτε την είδηση