«Ξεκλείδωμα» τραπεζικών λογαριασμών | βήματα

Το ξεκλείδωμα 300.000 λογαριασμών σε φορολογούμενους που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων το 2015 και παραμένουν συνεπείς, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, οι συνεπείς οφειλέτες θα μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του λογαριασμού τους, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες ενώ όσοι έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, θα μπορούν να αιτηθούν για ένταξη στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.
Από την άλλη, όσοι είχαν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση και την έχασαν μετά τις 6 Μαΐου 2019, δεν έχουν δικαίωμα των 120 δόσεων παρά μόνο να εξοφλήσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.

Βήματα για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, των ενταγμένων οφειλετών στις 100 δόσεις:

– Με τη χρήση των κωδικών στο Taxisnet να εισέλθουν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για την αποδέσμευση των κατασχέσεων. Στην εφαρμογή θα πρέπει να εκτυπώσουν την ειδική βεβαίωση η οποία αναφέρει την οφειλή η οποία ρυθμίστηκε και για την οποία ζητείται άρση της κατάσχεσης.

– Οι οφειλέτες θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση στην τράπεζα ή σε τρίτο στα χέρια του οποίου έχει επιβληθεί η κατάσχεση. Με την προσκόμιση της βεβαίωσης υπάρχει υποχρέωση άρσης της κατάσχεσης για όσο καιρό ο οφειλέτης τηρεί τη ρύθμιση.

Μοιραστείτε την είδηση