Βρετανία | να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν αλλεργίες

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί – με αφορμή την αλλεργία που εμφάνισαν δύο άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο – να μην εμβολιαστούν όσοι έχουν ιστορικό σημαντικών αλλεργιών.

«Όπως γίνεται συνήθως με τα καινούργια εμβόλια ο MHRA συμβουλεύει σε προληπτική βάση όσους έχουν ιστορικό με αλλεργίες να μην κάνουν το εμβόλιο. Οι δύο άνθρωποι που έκαναν χθες το εμβόλιο και τις εμφάνισαν αναρρώνουν» είπε ο καθηγητής Stephen Powis.

Ιστορικές στιγμές για τη Βρετανία

Ιστορικές στιγμές έζησε χθες η Βρετανία, όπου άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορωνοϊού για πρώτη φορά εκτός κλινικών δοκιμών.

Η 90χρονη Margaret Keenan είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech κατά της COVID-19. Η Keenan, που ζει στο Κόβεντρι εδώ και 60 χρόνια αλλά κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία, έκανε το εμβόλιο στις 6:30 το πρωί, τοπική ώρα, στο νοσοκομείο της πόλης.

Την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού χαιρέτισε χθες και ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους επιστήμονες και τους ανθρώπους που δήλωσαν εθελοντές για την δοκιμή του εμβολίου κατά της νόσου αυτής.

«Θα το νικήσουμε αυτό μαζί», σημειώνει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τον κόσμο στη χώρα του να συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Μοιραστείτε την είδηση