ΒΟΑΚ | χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις Κεφαλογιάννη

Παρά τον επανακαθορισμό των χρονοδιαγραμμάτων λόγω πανδημίας, ο προγραμματισμός για την κατάθεση των τελευταίων μελετών για την εκτέλεση έργων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όπως διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν αλλάζει τίποτα, τουλάχιστον ως προς τον γενικότερο προγραμματισμό τους.

Το θέμα τέθηκε, μέσα από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή. Ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθυμίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είχε εκτιμηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι θα ολοκληρωθεί σε 6 έως 9 μήνες, αλλά ανέφερε: «Ενόψει της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα χρονοδιαγράμματα επανακαθορίστηκαν. Ωστόσο, όχι σε σημείο που να αλλάζει ο γενικότερος προγραμματισμός, σύμφωνα με τον οποίο εντός του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους θα υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο».

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στη διαδικασία εκπόνησης των μελετών, καθώς και σε άλλα έργα αναβάθμισης που υλοποιούνται στο υφιστάμενο δίκτυο:
«Σε ό,τι αφορά την εκπόνηση των απαραίτητων υποστηρικτικών Μελετών για το ΒΟΑΚ, προκειμένου να υποβληθεί στο ΥΠΕΝ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σας ενημερώνω ότι αυτές είναι σε τελικό στάδιο για την ολοκλήρωσή τους και θα συμπεριληφθούν στο Φάκελο της ΜΠΕ, η οποία θα έχει υποβληθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός του τρέχοντος Φθινοπώρου.

1. Εντός του Σεπτεμβρίου 2020, πρόκειται να ανατεθούν οι εργολαβίες κατασκευής οριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στις περιοχές Νωπήγεια και Αγία Μαρίνα στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου και στο τμήμα Σίσες-Φόδελε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

2. Τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η ανάθεση των εργασιών ομοίως για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στις θέσεις Κακό Όρος, Κακιά Στροφή, ΧΥΤΑ Ηρακλείου και Σταυρωμένος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στο Τμήμα Σούδα-Καλύβες στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καθώς και στην Ανισόπεδη Διάβαση Καλαϊτζάκη στη Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

3. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους 2020 προωθείται προς δημοπράτηση το έργο αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στο Τμήμα Γεωργιούπολη-Πετρές στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου.

4. Ομοίως, έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα δημοπρατηθεί το έργο αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στο Τμήμα Φόδελε-Λινοπεράματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες
δημοπρατήσεις για τα Τμήματα Σούδα-Καλυβες, Σεληνάρι-Λίμνες στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, και Σκαλέτα-Εσταυρωμένος στην Π.Ε. Ρεθύμνου.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 20733 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη