Την ενδοχώρα μας μη λησμονείτε…

του Μανόλη Ν. Νταουντάκη

Κουκουναρά Κισάμου 19.05.2019.


Κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και πριν ξεκινήσω το γράψιμο αυτού του κειμένου αντικρίζω μπροστά μου από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα το Κρητικό πέλαγο ήρεμο και τη Σπάθα πλάι του. Ο ήλιος αχνοροδίζει πίσω από την Παναγία της Κορφής και την τριαλωνιώτικη Χαλέπα. Βγαίνω στο μπαλκόνι και παίρνω μερικές βαθιές ανάσες. Δυο ελιές μπροστά στην αυλή μου γέρνουν από τον ανθό. Καλή βεδέμα προβλέπεται και φέτος, αν-ε-θέλει ο θεός. Οι πολλές βροχές δεν καταστρέψανε μόνο τους αγροτικούς δρόμους φέρνουν και καλή σοδιά.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κατεβαίνω από τη Θεσσαλονίκη για να φυτέψω τον κήπο μου και να γεμίσω τις μπαταρίες. Πήρα τηλέφωνο και το Δήμαρχο να του ζητήσω να καθαριστεί μια κατολίσθηση σε έναν αγροτικό δρόμο και με την ευκαιρία του έθιξα τη σύνδεση της Κουκουναράς με το Βουλγάρω, ένα θέμα για το οποίο δεν θα κουραστώ να γράφω και να μιλώ, μέχρι να το δω να γίνεται πράξη. Μου απάντησε ότι η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, όπως υποσχέθηκε, και μένει η χρηματοδότηση και η εκτέλεση.
Δηλώνω εξαρχής την ουδετερότητά μου στον προεκλογικό αγώνα, δεν είμαι άλλωστε δημότης Κισάμου. Απευθύνομαι, λοιπόν, και στους δύο βασικούς υποψήφιους, το σημερινό Δήμαρχο τον κύριο Σταθάκη και τον προηγούμενο τον κύριο Μυλωνάκη. Και με τους δύο αισθάνομαι φίλος και έχω συνεργαστεί σε εθελοντικές δράσεις και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω, όποιος κι αν εκλεγεί. Ζητώ, λοιπόν, και από τους δύο συναινετικά να υποστηρίξουν τη χρηματοδότηση του έργου άμεσα, ώστε μέχρι τον επόμενο χειμώνα να έχει πραγματοποιηθεί ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Είναι ευκαιρία χάρη και στις έξτρα χρηματοδοτήσεις λογω των πλημμυρών να γίνει τώρα το έργο και να μην σπαταληθούν χρήματα σε χωματουργικά.
Η ίδια αρχή θα πρέπει να ακολουθηθεί και στις άλλες παρεμβάσεις. Το βάρος πρέπει να δοθεί σε υποδομές, που θα προστατέψουν και μελλοντικά το αγροτικό δίκτυο, και όχι στα χωματουργικά που πρέπει να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα.
Με την ευκαιρία θέλω να υπογραμμίσω τη σημασία που έχει η συνεργασία με την εκάστοτε δημοτική αρχή. Η τσιμεντόστρωση π.χ. που έγινε στην Κουκουναρά στη θέση Εικονοστάσι, στην αρχή του χειμώνα με συνεργασία εθελοντών και Δήμου αποδείχτηκε σωτήρια. Χάρη σε αυτήν τη μικροπαρέμβαση είναι σήμερα εξασφαλισμένη η επικοινωνία σε μεγάλη έκταση στην περιοχή. Διαφορετικά θα ήταν αποκλεισμένη, λόγω της κατολίσθησης που έγινε στα Παντελιανά. Και για εκείνη την πρωτοβουλία που είχα τότε λοιδορήθηκα.
Τελειώνοντας, θέλω να επαναλάβω την ουδετερότητα και τη διαθεσιμότητά μου για συνεργασία με όποιον εκλεγεί.

Υστερόγραφο: Στο “biskotto” εύχομαι “καλοφάγωτο”. Στο Νικόλα και στους συνεργάτες του καλή δύναμη.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1748 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης