Θεοδωρικάκος στα Χανιά | Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και 19.3 εκ. ευρώ για έργα

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη με τελική κατάληξη την παρουσίαση του προγράμματος έργων «Αντώνης Τρίτσης», την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους, την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Χανίων αλλά και τέσσερα έργα που θα χρηματοδοτηθούν στα Χανιά από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 19.340.000 ευρώ.

Τα έργα

  • 8.500.000 ευρώ για αναβάθμιση της εγκατάστασης της επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑ Βορείου Αξονα για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση.
  • 5.000.000 ευρώ για αποχέτευση ακαθάρτων Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, περιοχή Χωραφάκια Σταυρός.
  • 3.000.000 ευρώ για νέα έργα υποδομών της ΔΕΥΑΒΑ σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά
  • 2.840.000 ευρώ για αντικαταστάσεις δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χανίων

Ο κ. Θεοδωρικάκος προεδρεύει αυτή την ώρα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας  Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Σπύρου Σπυρίδων, του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη, του προέδρου της Περιφερειακής Ενωσης Κρήτης Γιάννη Κουράκη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Ευτύχη Δαμιανάκη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, των αντιδημάρχων Χανίων Τάσου Αλόγλου και Γιώργου Ξανθουδάκη και Νίκου Χαζιράκη, του γενικού γραμματέα του Δήμου Χανίων Γιώργου Φραγκιαδάκη και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπ. Εσωτερικών.

Στη διάρκεια της σύντομης σε χρονική διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψης που ακολούθησε, ο κ. Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με πληροφορίες του HANIA.NEWS, δεσμεύτηκε ότι το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου, θα υπάρξει τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται να συμμετέχουν οι Δήμαρχοι στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΥΑ ως απλά μέλη. Η τροπολογία αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος θα έχει αναδρομική ισχύ.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με στελέχη της ΝΔ και ακολούθως θα επισκεφτεί το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, στο Βιοτεχνικό Πάρκο στη Σούδα Χανίων.

Μοιραστείτε την είδηση