Θεοδωρικάκος για Μουσείο Τυπογραφείας | «Θα στηρίξουμε οικονομικά την προσπάθεια αναβάθμισής του»

Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, επισκέφθηκε μετά το Δημαρχείο Χανίων, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, από όπου και ανακοίνωσε την στήριξή του στην εν λόγω δομή.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για έναν «εκπληκτικό χώρο» και αποκάλυψε ότι «όταν ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεσή μου να έρθω στην Κρήτη για να κάνουμε την εργασία όλη της προετοιμασίας για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ότι θα δω όλους τους Δημάρχους, μου είπε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψω να επισκεφτώ αυτόν εδώ τον χώρο, στον οποίο άλλωστε έχει έρθει και ο ίδιος και έχει εκδηλώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

«Είμαι εντυπωσιασμένος», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, για να συμπληρώσει ότι «αυτός ο χώρος ταυτίζεται με την ιστορία του νησιού, με την ιστορία των Χανίων, με την ιστορία της Ελλάδας και έχει πολύ σπουδαίες αναφορές, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν ένα τεράστιο αξιακό ενδιαφέρον για όλους τους ανθρώπους και ιδιατέρως για τις νέες γενιές. Για τα νέα παιδιά, που ενημερώθηκα ότι ενδιαφέρονται για αυτήν εδώ την προσπάθεια και έρχονται κατά χιλιάδες, τόσο από την Κρήτη, όσο και από την υπόλοιπη χώρα».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί (μετά το ένατο λεπτό) όσα είπε ο κ. Θεοδωρικάκος για το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη…

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι «επειδή αυτά που μου έχει πει ο Πρωθυπουργός ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα που συναντώ και έχω προετοιμαστεί, θέλω να πω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να ενισχύσει με πράξεις αυτήν την προσπάθεια. Ήδη έχω συζητήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ώστε να υπογραφεί προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Μουσείου και της ΕΕΤΑΑ, προκειμένου να καλυφθεί οικονομικά ένα σημαντικό τμήμα μιας προσπάθειας αναβάθμισης τού Μουσείου, προσέλκυσης πολλών χιλιάδων πολιτών, γιατί αλήθεια είναι και το αντιμετώπισα κι εγώ, ότι καθώς δεν βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Δήμου, αλλά εδώ στη βιοτεχνική περιοχή, υπάρχει ένα θέμα μετακίνησης και γνώσης. Όλα αυτά τα θέματα μπορούν να αντιμετωπιστούν σχεδιασμένα από κοινού, ανάμεσα στους ανθρώπους του Μουσείου, της ΕΕΤΑΑ και σίγουρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Χανίων, στον Δήμο των Χανίων, ώστε το Μουσείο αυτό να γίνει ακόμα πιο γνωστό και να έχει ένα λαμπρό μέλλον για το καλό ολόκληρης της πόλης. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το κάνουμε πράξη».

Απαντώντας σε ερώτηση του HANIA.NEWS, αν, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και στήριξης, τίθεται θέμα μετεγκατάστασης του Μουσείου Τυπογραφίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων, σε περίπτωση που βρεθεί κατάλληλος χώρος, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «θα πρέπει αυτό το θέμα να εξεταστεί, τόσο από τους αρμόδιους του Μουσείου όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς έχουμε μια φιλοσοφία στήριξης τής υγιούς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, αλλά δεν νομίζω ότι οι αποφάσεις για ένα τέτοιο θέμα να παρθούν από την Αθήνα. Οι αποφάσεις γι’ αυτό πρέπει να παρθούν εδώ στα Χανιά, από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα».

Μοιραστείτε την είδηση