Θεοχάρης προς Δημάρχους Χανίων | «Μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας, θέλω προσεκτικές κινήσεις»

Συναίνεση και προσεκτικές κινήσεις για τις επόμενες εβδομάδες στον τουριστικό τομέα, ζήτησε από τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο υπουργος τουρισμου, Χαρης θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στα Χανιά | κρίσιμες συναντήσεις

Posted by biskotto.gr on Friday, July 3, 2020

Σε μία από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις και στο μέσον της φετινής υποτονικής – απογοητευτικής τουριστικής περιόδου, ο κ. Θεοχάρης αφενός μεν ενημέρωσε τους Δημάρχους του Νομού, για το πλάνο και τις κυβερνητικές στρατηγικές σε ότι αφορά τη «βαριά» ελληνική βιομηχανία και αφετέρου άκουσε τους δικούς τους προβληματισμούς, που αγγίζουν τα όρια της απόγνωσης, τόσο για τον επιχειρηματικό κλάδο όσο και για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εξέλιξη της χώρας στην πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί και ακολουθεί μέχρι στιγμής ένα επιτυχημένο μοντέλο. Οι ενέργειές μας, είναι στοχευμένες. Πρώτοι εμείς δημιουργήσαμε πρωτόκολλα τα οποία ζητήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού».

Τουρισμός εν μέσω πανδημίας

Για το «καυτό» θέμα του τουρισμού, είπε: «Μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα για τουρισμό, επειδή το προηγούμενο διάστημα δώσαμε σκληρή μάχες και τις κερδίσαμε. Μάχες για τον τουρισμό, για τους εργαζόμενους, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αγωνιζόμαστε. Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για ένα αβέβαιο μέλλον».

Ο επόμενος στόχος

«Ο επόμενος στόχος, είναι η συνεργασία. Οι επόμενες εβδομάδες θα κρίνουν αν το άνοιγμα του τουρισμού ήταν επιτυχημένο. Η οικονομία και η υγεία των πολιτών και των επισκεπτών δε θέλει ρίσκα που δεν αντέχουμε να «παλέψουμε». Υπάρχει ολόκληρο πλάνο με 4 ενότητες:

  1. Ανοίγουμε προσεκτικά τα σύνορα με τις υπόλοιπες χώρες. Ακούμε τους ειδικούς και πράττουμε.
  2. Αλγόριθμοι, συστήματα, Πολιτική Προστασία, έλεγχοι. Συγκροτημένη διαδικασία.
  3. Πρωτόκολλα.
  4. Επιχειρησιακό πλάνο.

Το στοίχημα θα το κερδίσουμε, αν τηρούμε όσα είναι απαραίτητο να τηρηθούν».

Συνέχισε τονίζοντας για ακόμη μία φορά την συνεργασία που κρίνεται απαραίτητη, για να υπάρχει επιτυχημένο τέλος: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι θεσμικοί φορείς, έχουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο».

Ξενοδοχεία καραντίνας

«Κάνουμε ότι μας λένε οι γιατροί. Αν έχετε στο μυαλό σας κάτι διαφορετικό, μπορούμε να το ακούσουμε. Οι προδιαγραφές είναι συγκεκριμένες βάσει ιατρικής αλλά εάν η τοπική κοινωνία έχει να προτείνει κάτι άλλο, είμαι δίπλα σε αυτό», δήλωσε σχετικά.

Αεροπορικές εταιρίες

«Πρώτη φορά στηρίζουμε τις αεροπορικές εταιρίες κατά αυτό τον τρόπο. Το κάνουμε για να στηριχθεί ο τουρισμός στη χώρα.
Η ζήτηση ευτυχώς είναι υψηλή και αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών μας»
, με τα παραπάνω, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την φετινή τουριστική σαιζόν.

Η ευκαιρία της Ελλάδας

«Τώρα είναι η ευκαιρία της Ελλάδας. Είναι η μόνη ασφαλής χώρα για να φέρουν οι tour operators, τουρίστες.
Εδώ χρειάζεται και η παρέμβαση των Δημάρχων. Ο κόσμος που θα έρθει πρέπει να βρει ανοιχτά μαγαζιά και έτοιμο τουριστικό προϊόν»
, κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Υγειονομικά πρωτόκολλα & στρατηγική στον τουρισμό | Χάρης Θεοχάρης

Posted by biskotto.gr on Friday, July 3, 2020
Μοιραστείτε την είδηση