Τα εγκαίνια του Α.Τ. Πλατανιά | Χανιά (photos)

Τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων πραγματοποιήθηκαν χθες.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Πατήρ Γεώργιος Περράκης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, καθώς και άλλοι κληρικοί. Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λαγουδάκης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχος Λυμπινάκης Γεώργιος και ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης.

Ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«…θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Πλατανιά για την ευγενική του διάθεση και τον Αγροτικό Συναιτερισμό Γερανίου για την εμπιστοσύνη προς την Ελληνική Αστυνομία, παραχωρώντας δωρεάν το παρόν ακίνητο, καθώς εμπράκτως ευεργετείται η συνεργασία μεταξύ των πολιτών και του δυναμικού του Αστυνομικού Τμήματος  Πλατανιά. Και αυτό είναι καθοριστικής σημασίας γεγονός, για να παραχθεί αποτελεσματικό αστυνομικό έργο στην περιοχή.

 Η συνεργασία σας ενδυναμώνει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας, που υπηρετούν με αφοσίωση την αρετή και το νόμο, αποδίδοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στον καθημερινό αγώνα προστασίας του κάθε πολίτη…»

Ακολούθως ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, τόνισε:

«…Πρόκειται για ένα κτίριο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής  κοινωνίας, λόγω της θέσης του αλλά και λόγω των υποδομών που διαθέτει και το έμπειρο αστυνομικό προσωπικό του, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ποιοτικές προκλήσεις της κοινωνίας…

Ο Διοικητής και οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά θα συνεχίσουν με το ίδιο ήθος, επαγγελματισμό, συνέπεια και επιμονή να ασκούν τα αστυνομικά τους καθήκοντα και μέσα από την αποστολή τους να εδραιώνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους …»

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Αναστάσιος Κουρουπάκης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Χανίων, Νικόλαος Καλογερής , ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης , ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γερανίου, Απόστολος Αναγνωστάκης,   οι οποίοι απηύθηναν χαιρετισμό, ο Υποδιοικητής 1ης ΜΑΛ, Εμμανουήλ Παπαδάκης , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γερανίου, Εμμανουήλ Μπομπολάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των φορέων και συλλόγων της περιοχής, των συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικού προσωπικού, της ένωσης απόστρατων αστυνομικών καθώς και πολίτες της περιοχής.

Από την Ελληνική Αστυνομία παρεβρέθηκαν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος, Αντώνιος Ρουτζάκης , ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Ταξίαρχος, Στυλιανός Βαρδιάμπασης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Παπαδάκης , ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά Αστυνόμος Β’, Γεώργιος Λιάκος, Αξιωματικοί και Διοικητές Υπηρεσιών, καθώς και λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων.

Επιπλέον, χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη , ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Σημειώνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε με δωρεά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερανίου και διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες της εν λόγω Αστυνομικής Υπηρεσίας, ενώ παλαιότερα στο κτίριο στεγαζόταν το Αγροτικό Ιατρείο Γερανίου.

Μοιραστείτε την είδηση