Τα Χανιά υποδέχτηκαν τον Μίκη Θεοδωράκη | το τελευταίο αντίο

Όλα έγιναν τελικά όπως τα ήθελε και τα είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης. Και σήμερα, στην Κρήτη, στον Γαλατά Χανίων, στην πατρογονική του γη, θα γίνει η ταφή του.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής για τα Χανιά. Κι αυτό έτσι το ήθελε: να τον μεταφέρουν στην Κρήτη, στη γενέτειρα του πατέρα του, με το πλοίο για να αναπαυθεί για πάντα δίπλα στον πατέρα και τον αδερφό του.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Σούδας λίγο μετά τις 06:00. Στο ταξίδι αυτό, τον Μίκη Θεοδωράκη συνόδευσαν ο γιος του Γιώργος και άλλοι συγγενείς.

Η σορός βγήκε από το πλοίο περίπου στις 07:20. Κόσμος που είχε μαζευτεί στο λιμάνι, φώναζε «Αθάνατος», χειροκροτούσε και άφηνε στεφάνια και λουλούδια στη νεκροφόρα που μετέφερε τον Μίκη Θεοδωράκη.

Παρών στο λιμάνι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και άλλοι.. Παρούσα και η τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς της πόλης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της Αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια, συνοδεία βρακοφόρων και της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων.

Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του τον Γαλατά και στον ναό του Αγίου Νικολάου όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

hania.news

Μοιραστείτε την είδηση