<

Συνάντηση των φοιτητών της βιο – μηχανικής για τις νέες τεχνολογίες

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου στις Βιο-Επιστήμες (Bio-X) στους χώρους της ΟΑΚ, το οποίο οργανώθηκε από το Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Houston/ ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από την NSF (Εθνική Οργάνωση για την Επιστήμη) και την Engineering in Medicine and Biology Society (Μηχανική για την Ιατρική και τη Βιολογία).

Σκοπός της συνάντησης ήταν οι μελλοντικοί επιστήμονες να εργαστούν σε θέματα βιολογικής επιστήμης και βιο-μηχανικής και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στους νέους τομείς της βιο-πληροφορικής και της μοριακής μηχανικής έρευνας.

Ο Δρ Metin Akay, Υπεύθυνος Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον της Αμερικής, όπως και άλλοι γνωστοί Καθηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια στον κόσμο και την Ελλάδα, παρέδωσαν μαθήματα σε επιλεγμένους άριστους φοιτητές. Τους συνέδρους χαιρέτισαν επίσης ο κ. Μιχάλης Ζερβάκης, Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο κ. Δημήτριος Φωτιάδης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

     Εκτός από τις διαλέξεις των Καθηγητών και τις συζητήσεις, οι ίδιοι οι φοιτητές παρουσίασαν τις επιστημονικές εργασίες τους, ενώ είχαν και την ευκαιρία να επισκεφθούν την Παλαιά Πόλη των Χανίων και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης με την επίσκεψή τους στα αξιοθέατα της περιοχής.

Μοιραστείτε την είδηση