Στον Λιβανό ο Χνάρης | ελαιοκαλλιέργεια και οικονομικές ενισχύσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, είχε  στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην επίσπευση των διαδικασιών για τη βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας στο νησί και για την φετινή χρονιά 2021 καθώς και θέματα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια γενικότερα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες ενισχύσεων, οι οποίες και έχουν δρομολογηθεί, λόγω του κορωνοϊού και αφορούν τους κτηνοτρόφους, και τους μελισσοκόμους.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε την ανάγκη αναζήτησης πόρων για την αύξηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν και οι επιλαχόντες παραγωγοί που κατέθεσαν σχέδιο βελτίωσης, αλλά παραμένουν εκτός λόγω έλλειψης πόρων.

Τέλος, συζητήθηκε το πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί ο σοβαρός κίνδυνος που υπάρχει για τα κρητικά εξαγώγιμα προϊόντα λάδι, μέλι, τυροκομικά και άλλα μέσω της υποχρεωτικής υιοθέτησης του συστήματος αξιολόγησης  Nutri – Score.

Τα παραπάνω ζητήματα, είναι κυρίαρχα για τους παραγωγούς της Κρήτης όσο και για την οικονομία της λόγω και των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός αναγνώρισε την αναγκαιότητα στήριξης του Πρωτογενή τομέα του νησιού και των παραγωγών της.

Μοιραστείτε την είδηση