Εκδήλωση τιμής για τον και πρὠην πρόεδρο του Διδασκαλικού Συλλόγου Χανίων, συντ. δάσκαλο Βασίλη Ι. Ιγγλεζάκη, με τίτλο «Στον Γέρο – Δάσκαλο με αγάπη» διοργανώνουν, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, στο Ενοριακό και Πολιτιστικό Κέντρο «Κωνσταντινουπολειάδα», η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης ενώ θα μιλήσουν ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βασίλης Χαρωνίτης, ο δάσκαλος – λαογράφος Σταμάτης Αποστολάκης και η γιατρός λογοτέχνις Πηνελόπη Ντουντουλάκη.

Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων των διοργανωτών, η απονομή τίτλων τιμής στον τιμώμενο και η αντιφώνησή του.

Βασίλης Ιγγλεζάκης

Ο Βασίλης Ι. Ιγγλεζάκης γεννήθηκε στα Ζυμβραγού Κισάμου το 1921. Γονείς του ο Ιωάννης Ιγγλεζάκης και η Ελένη (το γένος Φιωτάκη), που είχαν άλλα δυο μικρότερα παιδιά, τον Γιώργο και τη Λητώ. Τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού του, το 1ο Γυμνάσιο Χανίων και στη συνέχεια την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου. Δάσκαλος διορίστηκε τον Σεπτέμβρη του 1943. Υπηρέτησε κατά σειράν στα Δημ. Σχ. Γλώσσας, Επισκοπής, Κακουναράς, Ραβδούχα, Βασιλόπουλου και Ζυμβραγού και στη συνέχεια σε σχολεία της πόλης των Χανίων (στο 3ο, στο 5ο , στο 6ο  και στο 1ο ) τα περισσότερα χρόνια ως διευθυντής.  Ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα και διετέλεσε  πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Χανίων. Είναι συνταξιούχος από το 1979, όντας πάντα ενεργός πολίτης. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την τοπική ιστορία.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ποικίλου περιεχομένου δημοσιεύματά του σε τοπικά έντυπα. Σύζυγός του ήταν η μακαριστή Ιπποδάμεια Σαριδάκη με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες, την Ελένη, τη Μαρία και την Ευαγγελία. Έχει 8 εγγόνια και 2 δισσέγγονα.

Μοιραστείτε την είδηση