Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πρεμιέρα για το νέο βιβλίο του Κ. Χαρτζουλάκη

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 6:30 μ.μ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα διδασκαλίας μουσικής βιβλιοθήκης θα παρουσιασθεί το νέο βιβλίο του Δρ. Γεωπόνου-Ερευνητή Κων. Στ. Χαρτζουλάκη ‘Η AΡΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, Mέθοδοι | Σχεδιασμός | Καινοτόμες τεχνικές | Ανάγκες σε νερό | Ποιότητα νερού | Εφαρμογές’ (ISBN: 978-960-7667-52-6) από τον εκδοτικό οίκο ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ ΑΕ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Κων/νος Ν. Γιαννοπολίτης, Γεωπόνος, Διευθυντής Σύνταξης, ΑγροΤύπος Α.Ε.
  • Ιωάννης Γ. Αργυροκαστρίτης, Αν. Καθηγητής, Τομέας Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργ. Μηχανικής, Γ.Π.Α.
  • Κων/νος Σ. Χαρτζουλάκης, Γεωπόνος- Ερευνητής, τέως Διευθυντής Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών.

Στόχος του βιβλίου είναι να συμβάλει στην ορθολογική διαχείριση του νερού άρδευσης, τη χρήση σύγχρονων εργαλείων για το σχεδιασμό της άρδευσης και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών. Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για φοιτητές (γεωπονίας, μηχανικών περιβάλλοντος, κλπ), μελετητών, γεωπόνων, μηχανικών περιβάλλοντος, στελεχών δημόσιας διοίκησης σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης αλλά και σύγχρονων αγροτών.

Το Α΄ μέρος (Γενικό) απαρτίζεται από 10 Κεφάλαια, που αναφέρονται στην εξέλιξη των αρδεύσεων στη κόσμο και την Ελλάδα, στις σχέσεις νερού και εδάφους, τις σχέσεις νερού και φυτού, τα συστήματα και μεθόδους άρδευσης, την εκτίμηση των αναγκών των καλλιεργειών σε νερό, το σχεδιασμό των αρδεύσεων, τις καινοτόμες πρακτικές άρδευσης, την αποτελεσματικότητα των αρδεύσεων, την ποιότητα του νερού άρδευσης και την χρήση των επεξεργασμένων εκροών για άρδευση.
Το Β΄ μέρος (Ειδικό) απαρτίζεται από 7 κεφάλαια που αναφέρονται στο σχεδιασμό της άρδευσης, τις ανάγκες σε νερό και την ποιότητα νερού για τις κύριες καλλιέργειες της χώρας, ελιά, εσπεριδοειδή, αμπέλι, φυλλοβόλα (ροδακινιά, μηλιά, βερικοκιά, αχλαδιά, ροδιά, φιστικιά Αιγίνης), υποτροπικά (αβοκάντο και ακτινιδιά), κηπευτικά (βιομηχανική ντομάτα, πατάτα, φασολιά) και υπό κάλυψη (ντομάτα, αγγουριά, μελιτζάνα, πιπεριά) και φυτά μεγάλης καλλιέργειας (βαμβάκι, αραβόσιτος, τεύτλα, μηδική).

Μοιραστείτε την είδηση