Στο επιμελητήριο Θεοχάρης και Φραγκάκης | στο επίκεντρο ο τουρισμός των Χανίων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος στο Νομό Χανίων, οι λύσεις αντιμετώπισής τους, η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και του γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

«Οι ταξιδιώτες πλέον επιλέγουν εμπειρία και όχι προορισμό. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στο πως θα προσφέρουμε πληθώρα εμπειριών στους επισκέπτες μας, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης.

Σχετικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, υπογράμμισε πως: «αυτό μπορεί να γίνει σταδιακά, μεγαλώνοντας τη κατά λίγο κάθε χρόνο, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό και τελικό επίπεδο, καθώς ο κάθε προορισμός, έχει τα δικά του όρια σχετικά με την ανώτατη διάρκεια τουριστικής περδιόδου».

Τέλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με το πλάνο του υπουργείου για την εξέλιξη του τουρισμού στην Ελλάδα, τις προσπάθειες για περισσότερες απευθείας πτήσεις στα Χανιά και την ανάγκη να γίνει η χώρα προσβάσιμη από πολίτες και επισκέπτες ΑμεΑ.

Δ. Φραγκάκης – Χ. Θεοχάρης – Α. Ροκάκης

Στην τουριστική προβολή αναφέρθηκε ο κ. Φραγκάκης, τονίζοντας πως: «εκτός από την πρωτοβουλία που έχουν πάρει ιδιώτες για την τουριστική προβολή του Νομού Χανίων, είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία και με δημόσιους φορείς, ζητώντας από τους επιχειρηματίες των Χανίων να πρωτοπορήσουν καθώς όσο πιο διασπασμένη είναι μια καμπάνια, τόσο πιο αποτυχημένη είναι».

Γ. Βερναδάκης – Ε. Μυλωνάκη

Τη συνάντηση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων όπου απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή όσων εμπλέκονται με τον τουρισμό ενώ το παρών από Κίσαμο έδωσαν από την Ένωση Ξενοδόχων ο πρόεδρος Γιάννης Βερναδάκης, ο γραμματέας Κώστας Περράκης, η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Μυλωνάκη και ο ταμίας του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλης Χουδαλάκης.

Μοιραστείτε την είδηση