Στη ΔΕΘ ο Ροκάκης | συζήτηση με Σταϊκούρα για τον Αγροδιατροφικό κλάδο

Σήμερα, στις εγκαταστάσεις της 85 ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης Ροκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Ροκάκης Α.Ε.», μιας από τις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις αλιείας & εμπορίας φρέσκων αλιευμάτων στη Νότιο- Ανατολική Ευρώπη, ανταποκρίθηκε στην τιμητική πρόσκληση της διοίκησης της «Δ.Ε.Θ. – Helexpo» για να συζητήσει τις προοπτικές και τα προβλήματα του Αγροδιατροφικού κλάδου με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον της Κρητικής επιχείρησης, στη συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, συμμετείχαν αντιπροσωπευτικά επιλεγμένες και οι ηγεσίες από άλλες οκτώ δυναμικές εταιρίες της υπόλοιπης χώρας, ανάμεσά τους η «ΜΕΒΓΑΛ», το «Κτήμα Άλφα», η «Λαούδης», τα «Αυγά Τσακίρης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Οικονομικών, ανέπτυξε διεξοδικά το στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής κυβέρνησης για τον Αγροδιατροφικό κλάδο, στο πλαίσιο των πρόσφατων εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από το βήμα της τελετής των εγκαινίων της 85 ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων ότι ο Αγροδιατροφικός κλάδος αποτελεί την
«ατμομηχανή» των εξαιρετικών επιδόσεων των Ελληνικών εξαγωγών και επιθυμία της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου είναι να τον στηρίξει περαιτέρω δυναμικά, διατηρώντας παράλληλα συνεχή και άμεση επικοινωνία μαζί τους. Επιπλέον, ζήτησε από τους επιχειρηματίες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις τιμές των εμπορευμάτων τους
στην εγχώρια αγορά γιατί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη καμπή για την Ελληνική κοινωνία, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, απαιτείται αλληλεγγύη από όλες τις πλευρές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ροκάκης Α.Ε.» ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την αναγκαία ευελιξία των κρατικών υπηρεσιών (π.χ. τελωνειακών, κτηνιατρικών) στη διαρκή υποστήριξη και τα Σαββατοκύριακα των εξαγωγικών επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού κλάδου, οι οποίες διακινούν νωπά και ευαίσθητα προϊόντα και δέχονται ισχυρό ανταγωνισμό στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, πρότεινε την ανάγκη άρσης του αδικαιολόγητου εμπορικού περιορισμού εις βάρος των
επιχειρήσεων της Κρήτης, ο οποίος απαγορεύει τα προϊόντα που εισάγονται από το εξωτερικό στο λιμάνι του Ηρακλείου να διακινούνται εμπορικά – εκτός του νησιού – και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, τέθηκε και το πρόβλημα δυσλειτουργιών και αδικιών που δημιουργούν οι διατάξεις υπολογισμού των προστίμων για παραβάσεις εκ μέρους Αγοροδιατροφικών επιχειρήσεων με βασικό κριτήριο τα ετήσια έσοδά τους.

Ο Αντώνης Ροκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Ροκάκης Α.Ε», μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στο πλαίσιο της 85 ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχαμε μια εξαιρετική ευκαιρία απ’ ευθείας διαλόγου με την πολιτική ηγεσία της Εθνικής μας Οικονομίας.
Οι επιχειρηματίες του Αγροδιατριφικού κλάδου της χώρας αντέξαμε στην πρωτοφανή κρίση της πανδημίας και με την εξωστρέφειά μας συμβάλλουμε ενεργά στους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας αυτή τη χρονιά. Όχι μόνο προσφέρουμε πολύτιμα έσοδα και περισσότερες θέσεις εργασίας στην εθνική μας Οικονομία, αλλά αντλήσαμε περιορισμένους μόνο πόρους έκτακτης χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά και εθνικά
εργαλεία, προς όφελος των επειγουσών αναγκών της υπόλοιπης Αγοράς και της Κοινωνίας μας.
Έφτασε λοιπόν η ώρα, η Ελληνική Πολιτεία, όπως προτείναμε και στον κ. Σταϊκούρα, να αναπτύξει στοχευμένα κίνητρα και χρηματοδοτικά προγράμματα ανάπτυξης των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού κλάδου, προς όφελος της προοπτικής της εθνικής μας Οικονομίας».

Μοιραστείτε την είδηση