Ροκάκης | αίτημα για παράταση προθεσμίας επαναπιστοποίησης – ανανέωσης άδειας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης με αίτημα την παράταση της προθεσμίας επαναπιστοποίησης – ανανέωσης της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έτους 2020, απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης, έπειτα από πλήθος αιτημάτων επαγγελματιών ασφαλιστικών υπηρεσιών προς τον θεσμικό φορέα της επιχειρηματικής κοινότητας και παράλληλη επικοινωνία του με τον «Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητων Χανιων» (Σ.Α.Δ.Χ).

Η επιστολή

Αίτημα Παράτασης Προθεσμίας

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στη νεότερη ιστορία της Επιχειρηματικότητας, εξαιτίας της απρόβλεπτης πανδημίας Covid-19, ο Ασφαλιστικός κλάδος εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών της Χανιώτικης Οικονομίας. Οι Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στα Χανιά προσεγγίζουν τους 150 με αποτέλεσμα να αποτελούν σήμερα σημαντικό «πυλώνα» απασχόλησης και ανάπτυξης της τοπικής Επιχειρηματικότητας.

Στο Επιμελητήριο Χανίων, έχουμε γίνει δέκτες πλήθους αιτημάτων από επαγγελματίες ασφαλιστικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με το «Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητων Χανιων» (ΣΑΔΧ) και συνεπώς σας μεταφέρουμε την ανάγκη επίλυσης από την Πολιτεία των πιεστικότερων προβλημάτων του κλάδου.

Για τους επαγγελματίες της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, η 31η Μαρτίου 2021 βάσει του Ν4583/2018 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης όλων των υποχρεωτικών δικαιολογητικών, τα οποία εκδίδονται από το  Πρωτοδικείο της πόλης που ασκεί το επάγγελμα του το κάθε μέλος μας και τα οποία – αφού συγκεντρώσει – οφείλει να καταθέσει στο οικείο Επιμελητήριο. Δυστυχώς όμως, εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών, κατά το τελευταίο διάστημα, δεν είναι δυνατή η εύρυθμη και ευέλικτη διαδικασία υποστήριξης των επαγγελματιών από το Πρωτοδικείο Χανίων.

Επιπλέον, μέχρι και σήμερα, τα μέλη του Επιμελητηρίου Χανίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, σχετικά με τη συμμετοχή τους στα αναγκαία εκπαιδευτικά σεμινάρια επαναπιστοποίησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων από τη νομοθεσία 15 ωρών του περασμένου έτους 2020.

Το Επιμελητήριο Χανίων προτείνει ως δίκαιη την παραχώρηση εξάμηνης παράτασης (30.09.2021) από την Πολιτεία, μέχρι να το επιτρέψουν οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα τους επόμενους μήνες, ώστε να διευκολυνθούν εκατοντάδες επαγγελματίες του Ασφαλιστικού κλάδου σχετικά με την τακτοποίηση των σημερινών τους υποχρεώσεων, οι οποίες απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο με μέχρι σήμερα καταληκτική ημερομηνία 31.3.2021.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Ροκάκης

Μοιραστείτε την είδηση