«Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών» | μαθήματα τεχνολογίας διαδικτυακά

Από το  Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό, ότι στα πλαίσια ενδυνάμωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, παρέχεται εύκολα προσβάσιμο εκπαιδευτικό υλικό στη πλατφόρμα της «Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών»

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συγκεντρώσει, σε ένα σημείο εισόδου, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ανάμεσα σε  214 δωρεάν μαθήματα από τις παρακάτω κατηγορίες μαθημάτων:

Κατηγορίες Μαθημάτων Θεματικές Ενότητες
Επικοινωνία και συνεργασία Κινητές συσκευές, κοινωνικά δίκτυα, εφαρμογές επικοινωνίας, εργασία από το σπίτι.
Διαδίκτυο Ασφαλής περιήγηση, μηχανές αναζήτησης, προστασία προσωπικών δεδομένων, ανάπτυξη και αξιολόγηση περιεχομένου.
Εργαλεία καθημερινής χρήσης: Χρήση υπολογιστή, εφαρμογές γραφείου.
Ψηφιακή επιχειρηματικότητα Ψηφιακό μάρκετινγκ, σύγχρονο επιχειρηματικό πλαίσιο.
Επιστήμη υπολογιστών Ανάπτυξη λογισμικού, ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου και κινητών συσκευών κ.ά.
Τεχνολογίες αιχμής Yπολογιστικό Νέφος, Τεχνητή Νοημοσύνη,  Μηχανική Μάθηση, Μεγάλα Δεδομένα.

Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αυτούς που χρειάζονται βασικές ψηφιακές δεξιότητες στην καθημερινότητά τους όσο και σε αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες. Ο κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του, να το παρακολουθήσει και να το ολοκληρώσει όποτε ο ίδιος επιθυμεί.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη πλατφόρμα της “Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών” μέσω της ιστοσελίδας του ΚΔΒΜ του Δήμου Πλατανιά  http://kdvmplatania.blogspot.com, και να επιλέγουν  τον σύνδεσμο ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Μοιραστείτε την είδηση