Προβολή της Κρήτης στην Ουγγαρία | επίσκεψη δημοσιογράφων

Την Κρήτη της ιστορίας, των παραδόσεων, της φιλοξενίας και του πολιτισμού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έξι Ούγγροι δημοσιογράφοι, σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ της Αυστρίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις Δ/νσεις Τουρισμού των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι Ούγγροι δημοσιογράφοι στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Gov Περιφέρειας Κρήτης, κο Κυριάκο Κώτσογλου (πρώτος από αριστερά), την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, κα Ελένη Μελιτά (τρίτη από αριστερά), τον υπεύθυνο Marketing – Press της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, κο Γιάννη Ραφαλιά (τέταρτο από αριστερά) και τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κο Νίκο Αλεξάκη (στο μέσον) και κα Ελένη Βιουγιουκαλάκη (πρώτη από δεξιά).
Οι Ούγγροι δημοσιογράφοι στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, κα Ελένη Μελιτά (στο μέσον), και τον υπεύθυνο Marketing – Press της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, κο Γιάννη Ραφαλιά (δεύτερος από δεξιά).

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέψεις στις πόλεις του νησιού, σε παραδοσιακά χωριά, σε μνημεία παγκοσμίου εμβέλειας όπως η Κνωσσός και ιστορικής σημασίας όπως η Μονή Αρκαδίου και η Σπιναλόγκα, καθώς και σε τοπία εξαιρετικού κάλλους όπως το Κουρταλιώτικο φαράγγι και το φαράγγι του Ίμβρου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshop παραγωγής τυριού και παραδοσιακής μαγειρικής στον Άγιο Νικόλαο, να γευτούν εξαιρετικά κρασιά εμπνευσμένων νέων οινοπαραγωγών και να επισκεφτούν εργαστήριο αγγειοπλαστικής.

Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των Ούγγρων δημοσιογράφων σε workshop παραδοσιακής μαγειρικής στον Άγιο Νικόλαο.

Τα τελευταία χρόνια, η Κρήτη περιλαμβάνεται σταθερά στους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ούγγρων τουριστών, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2020, με βάση τις εκτιμήσεις των παραγόντων της ουγγρικής τουριστικής αγοράς.

Μοιραστείτε την είδηση