Προσέλκυση επισκεπτών και θεματικός τουρισμός | συνάντηση Αρναουτάκη – Θεοχάρη

Η ενίσχυση του τουρισμού με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου αλλά και η αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος ήταν μεταξύ άλλων αυτά που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι το υπουργείο έχει στρατηγικό σχέδιο για όλη τη χώρα, το οποίο και εξατομικεύεται ανά περιοχή αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ενώ τόνισε την πρόθεση του υπουργείου να ενισχύσει δράσεις για τον θεματικό τουρισμό, που η Κρήτη έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ο θεματικός τουρισμός είναι στην αιχμή του δόρατος της νέας μακρόπνοης τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης και πρέπει να προβληθεί με όλες τις σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να έχει υψηλή ανταπόκριση στο παγκόσμιο κοινό που απευθύνεται.

Τόσο ο κ. Αρναουτάκης όσο και ο Υπουργός Τουρισμού συμφώνησαν ότι το νησί διαθέτει πλεόνασμα τοπικών χαρακτηριστικών που θα πρέπει να προβληθούν συνολικά και ειδικά με τα χαρακτηριστικά που η κάθε περιοχή της Κρήτης διαθέτει.

Μοιραστείτε την είδηση