Πολάκης για κορωνοϊό | «τοξική αντιπολίτευση εμείς δεν κάνουμε»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον πανικό που έχει προκληθεί σχετικά με τον κορωνοϊό, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης υπογραμμίζει ότι ο ιός θα έλθει σύντομα στην Ελλάδα αλλά δεν χρειάζεται πανικός ενώ δηλώνει πως όπου χρειαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει με κάθε δυνατότητα, πολιτική, οργανωτική, συνδικαλιστική, επιστημονική.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Επειδή βλέπω από δημοσιεύματα και από το διαδίκτυο να υποβόσκει, να καλλιεργείται και να μεγαλώνει μια ανησυχία (για να μην πω κάτι βαρύτερο) για την επιδημία του κοροναϊού που ξεκίνησε από την Κίνα, νιώθω την ανάγκη να πω τα εξής:

1. Η επέκταση της επιδημίας του κορωναϊού είναι λογικό πως σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα και της Ελλάδας. Έτσι γίνεται με τις επιδημίες από στελέχη ιών με ισχυρή λοιμογόνο δύναμη.

2. Δεν χρειάζεται πανικός από τον κόσμο αλλά απλά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και αποφυγής επαφής που περιγράφονται στις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας επανειλημμένα για αντίστοιχες επιδημίες όπως της γρίπης! Δεν υπάρχει εμβόλιο, στους κοροναϊούς οφείλεται κάθε χρόνο το 15-20% των αναπνευστικών λοιμώξεων της χειμερινής περιόδου.

3. Κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες οι ίδιες που κινδυνεύουν από την επιδημία της γρίπης!

4. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να συντονίσει τους εμπλεκόμενους φορείς από τις πύλες εισόδου, μέχρι τα νοσοκομεία. Εμείς τυμβωρυχία και τοξική αντιπολίτευση δεν θα κάνουμε, θα ελέγχουμε όμως την ετοιμότητα και προετοιμασία, την επάρκεια των μέσων και υποδομών με βάση της προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

5. Τέλος επειδή εμείς δεν είμαστε ίδιοι, όπου χρειαστεί θα βοηθήσουμε με κάθε δυνατότητα που έχουμε πολιτική, οργανωτική, συνδικαλιστική, επιστημονική».

Μοιραστείτε την είδηση