«Πλήρης κανονικότητα μόνο όταν έχουμε το εμβόλιο» | Θεοδωρικάκος

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να γίνει η αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας στην Ελλάδα, προκειμένου να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος , υπογραμμίζοντας ότι επιστροφή σε πλήρη κανονικότητα θα υπάρξει, μόνο όταν δημιουργηθεί το εμβόλιο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι κάθε απόφαση θα ληφθεί, βάσει των ανακοινώσεων του κ. Τσιόδρα και του λοιπού επιστημονικού προσωπικού, τονίζοντας ότι τελικές αποφάσεις θα λάβει ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Η κρίση που περνά η ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Ολόκληρος ο κόσμος έχει μπει σε τροχιά ύφεσης. Δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση η Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως έχει ένα πολύ ισχυρό όπλο. Απέκτησε μια σειρά θετικά κεκτημένατα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Μπορεί, εκ πρώτης όψεως να μη φαίνεται ότι είναι καθαρά οικονομικού περιεχομένου, όμως στην πραγματικότητα θα έχουν επίδραση στην οικονομία μας. Οι Έλληνες πετύχαμε να χτίσουμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος, στην κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία, χάρις τις έγκαιρες και κρίσιμες αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να έχει σχετικά περιορισμένες απώλειες σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανακαλύψαμε ξανά την καρτερικότητα, την υπομονή, την δυνατότητά μας να αλλάζουμε και να προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις. Όλα αυτά πρέπει να μας γίνουν ένα τεράστιο μάθημα ζωής, το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε και την επόμενη μέρα που σταδιακά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αυτό είναι το μυστικό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε από οικονομική άποψη».

Μοιραστείτε την είδηση