Πέτσας | εξετάζεται το κλείσιμο των σχολείων και η παράταση του lockdown

Ξεκάθαρος ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού και με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να πάρει σκληρότερα μέτρα όπως τον περιορισμό των μετακινήσεων και το κλείσιμο των σχολείων εμφανίστηκε, μιλώντας στο MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

«Είμαστε εδώ και αρκετές ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας με αυξημένα μέτρα. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα είναι υψηλά, ειδικά σε Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τα μέτρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Τα επόμενα μέτρα

«Πότε περιμένουμε το επόμενο βήμα;», ρωτήθηκε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος απάντησε πως «το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7 με 10 ημέρες ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα εντάσσουμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Οσο αυξάνεται η πίεση τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ όσο μπορούμε φυσικά». 

Αναλύοντας τι περιμένουμε αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Νοεμβρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

  • Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτη περαιτέρω των μετακινήσεων.
  • Δεύτερον, περιορισμό κάποιων δραστηριοτήτων, οι οποίες σήμερα είναι ελεύθερες, όπως τα σχολεία αλλά και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που λειτουργούν σήμερα και ίσως αυτό αλλάξει.

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», συνέχισε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown (σ.σ. έχει ανακοινωθεί ότι έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου) λέγοντας: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο».

Μοιραστείτε την είδηση