Περισσότεροι από 1600 κεραυνοί χθες | ασταθής ο καιρός

Περισσότεροι από 1600 κεραυνοί καταγράφηκαν από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τρίτη 26/05, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Σε αυτόν σημειώνονται τόσο οι κεραυνοί που έπεσαν καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας, όσο και η ολική βροχόπτωση, όπως αυτή καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Παρόλο που ο αριθμός των κεραυνών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι αξιοσημείωτο ότι σημειώθηκε κεραυνική δραστηριότητα σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση μόνο περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Με αφορμή την αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα της τρέχουσας εβδομάδας, στη δεύτερη ενότητα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας MeteoEdu@Home, παρουσιάζεται εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με την δημιουργία των κεραυνών, πλαισιωμένο από ένα παιχνίδι συμπλήρωσης κενών και ένα quiz σχετικά με το θέμα. Μπορείτε να επισκεφτείτε την εκπαιδευτική πλατφόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο (https://meteo.gr/meteoedu/) και να επιλέξετε την Ενότητα των κεραυνών (https://meteo.gr/meteoedu/thunders.cfm).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η αστάθεια θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 27/05, με βροχές, καταιγίδες, και κατά τόπους χαλαζοπτώσειςΗ θερμοκρασία που θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 22 έως 24 βαθμούς.

Λόγω των δυσμενών συνθηκών που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας, σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε την ενότητα «Συνθήκες οδικού δικτύου» για τον ασφαλή σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων. Στο σχετικό χάρτη φαίνονται οι συνθήκες που αναμένονται το μεσημέρι της Τετάρτης 27/05. Με γαλάζιες και μπλε αποχρώσεις σημειώνονται τα τμήματα του οδικού δικτύου όπου αναμένονται βροχοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες, αντίστοιχα.

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

Μοιραστείτε την είδηση