ΠΕΔ Κρήτης – ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» | σύμπραξη προς όφελος των Δήμων

Συνάντηση στο πλαίσιο εργασιών της ΚΕΔΕ, είχαν την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη», Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με αντικείμενο την σύμπραξη των δύο φορέων για την προσέλκυση Κοινοτικών Χρηματοδοτήσεων προς όφελος των Δήμων της Κρήτης.

Η συζήτηση των επικεφαλής των δύο φορέων συνέκλινε στην αναγκαιότητα σύμπραξης της ΠΕΔ Κρήτης με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη», καθώς οι εξελίξεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο των Κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.

Κοινοτικά κονδύλια για κρίσιμους τομείς

Με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» στα ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα σε τομείς που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του νησιού μας, η ΠΕΔ Κρήτης θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνεργασία και εταιρικότητα με τον φορέα αυτό.

Με στόχο την προσέλκυση κοινοτικών κονδυλίων σε τομείς ιδιαίτερα σύνθετους και απαιτητικούς που έχουν να κάνουν με την κοινωνική, πολιτιστική, τουριστική και αγροτική ανάπτυξη των ΟΤΑ της Κρήτης, ο Γιάννης Κουράκης προσκάλεσε τον κ. Κωνσταντέλλο στην έδρα της ΠΕΔ στο Ηράκλειο προκειμένου να συζητήσουν το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων.

Γραφείο του Ευρωπαϊκού Ομίλου στην ΠΕΔ

Ο Πρόεδρος του ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» αποδέχτηκε την πρόσκληση  και το επόμενο διάστημα συνοδευόμενος από ομάδα επιτελικών στελεχών του φορέα θα βρεθεί στην Κρήτη.

Συζητήθηκε τέλος η σύμπραξη των δύο φορέων  να πραγματοποιηθεί με τη δημιουργία Γραφείου στην ΠΕΔ που θα ασχολείται με την προσέλκυση Κοινοτικών Χρηματοδοτήσεων προς όφελος των Δήμων του νησιού και την διεύρυνση της δικτύωσης τους με φορείς της Ευρώπης.

Μοιραστείτε την είδηση