Οροπέδιο Λασιθίου | μαθητής με κορωνοϊό – έκλεισαν όλα τα σχολεία

Συναγερμός έχει σημάνει στο Οροπέδιο Λασιθίου καθώς μαθητής λυκείου που μεταφέρονταν με σχολικό λεωφορείο, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όλες οι σχολικές δομές της περιοχής έκλεισαν, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω του ότι ο μαθητής έχει έρθει σε επαφή με δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών.

Έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες απολυμάνσεις, ενώ ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει: «έπειτα από ενημέρωση των επίσημων υγειονομικών φορέων και μετά από στοχευμένο εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) σε μόνιμους κατοίκους του δήμου μας, διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού COVID-19. Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έχουν ενεργοποιηθεί τα πρωτόκολλα για την πολιτική προστασία και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με απολυμάνσεις δημόσιων κτηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού.Παρ’ όλα αυτά ο κάθε ένας και η κάθε μία ξεχωριστά, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, οφείλουμε προς τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία…».

Ο κ. Στεφανάκης υπογράμμισε επίσης πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτης, ενώ αύριο θα γίνουν μαζικά τεστ του στο προσωπικό των υπηρεσιών.

Μοιραστείτε την είδηση