Η 15η Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα ιδιαίτερη, μια ημέρα που έρχεται να μας θυμίσει τους μικρούς μαχητές της ζωής, τα παιδιά – ήρωες που παλεύουν μέρα και νύχτα με τον καρκίνο.

Παραπάνω από 150.000 παιδιά ετησίως, διαγιγνώσκονται με καρκίνο παγκοσμίως, ενώ σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα υπολογίζονται στα 280-300, κάτι που κάνει τον καρκίνο την πρώτη αιτία θανάτου στις αναπτυσσόμενες χώρες, και τη δεύτερη στις αναπτυγμένες.

«Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Νοσοκομείου Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ένα τρυφερό και ιδιαιτέρως συγκινητικό βίντεο κινουμένων σχεδίων υπό τον τίτλο «Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει».
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο αποτελεί κέντρο θεραπείας για τον καρκίνο των παιδιών ενώ μετονομάστηκε σε «Νοσοκομείο της Αγάπης» θέλοντας να αναδείξει τη θεραπευτική σημασία της αγάπης και της στοργής.

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο εύκολη όταν το άτομο περιβάλλεται από την αγάπη καθώς ο ασθενής παίρνει δύναμη για να παλέψει με το «θεριό».

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την ιστορία της Νίνα, ενός μικρού κοριτσιού που κατόρθωσε να νικήσει τον καρκίνο με τη φροντίδα και την ενθάρρυνση των ανθρώπων που την αγαπούν και ολόκληρης της νοσοκομειακής ομάδας!

Μοιραστείτε την είδηση