Ο Κουράκης στον Θεοδωρικάκο | Προσχολική εκπαίδευση, ΟΤΑ και «Φιλόδημος»

Πρόβλεψη για χρηματοδότηση νέων σχολικών μονάδων στην Κρήτη, ζήτησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, από τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο σε συνάντηση που είχαν.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υποδομές, την αυτοδιοικητική διακυβέρνηση των ΟΤΑ της Κρήτης, την προσχολική εκπαίδευση και το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Αναλυτικότερα

Για το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», ο κ. Κουράκης ζήτησε να μην χαθεί κανένα έργο  και καμία δράση, παράλληλα του παρέθεσε επιχειρήματα  σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί Δήμοι της Κρήτης  προκειμένου να σταθούν αρωγοί στις τοπικές κοινωνίες είτε σε επίπεδο πόρων είτε σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού ζητώντας να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις. 

Σχετικά με την προσχολική εκπαίδευση τόνισε το μεγάλο πρόβλημα στέγασης που θα δημιουργηθεί σε πολλούς Δήμους της Κρήτης, με την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση που θα εφαρμοστεί από το 2020, ζητώντας να χρηματοδοτηθούν νέες σχολικές μονάδες σε συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και άλλα συναρμόδια Υπουργεία.

Στο τέλος της συζήτησης, δεσμεύτηκαν και οι δύο πως θα υπάρχει τακτική συνεργασία προκειμένου να δίνονται λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν στους ΟΤΑ της Κρήτης.

Μοιραστείτε την είδηση