Στον Σημανδηράκη ο Γερμανός Πρέσβης | θέματα συζήτησης

Τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη επισκέφθηκε ο νέος Πρέσβης της Ο. Δ. της Γερμανίας της Αθήνας, Ernst Reichel, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τον Πρέσβη για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής με έμφαση στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, καθώς και σε ζητήματα του δημόσιου χώρου, «προκειμένου αυτός να είναι προσβάσιμος σε όλους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης. Επίσης, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης αναφέρθηκε στα οφέλη, που προκύπτουν για τους Δήμους από τη συνεργασία, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, καθώς και της προώθησης των εκπαιδευτικών θεμάτων, μέσω της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί με την περιφέρεια του Calw.

«Συζητήθηκε σήμερα το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα μεταξύ των Χανίων και της Γερμανίας. Υπάρχει η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία αποτελεί βάση πάνω στην οποία χτίζονται σχέσεις και συνεργασίες ανάμεσα στις δύο χώρες. Το πλεονέκτημα των Χανίων είναι ότι έχουν συνάψει ήδη συνεργασία με την Περιφέρεια του Calw. Η επαγγελματική εκπαίδευση των νέων αποτελεί δε έναν πολύ ενδιαφέρον θεσμό συνεργασίας, καθώς σε μια  διαρκώς αναπτυσσόμενη τεχνολογική κοινωνία είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να καταρτίζονται σε θέματα τεχνολογίας, πρακτικής άσκησης και όχι τόσο σε θέματα ακαδημαϊκά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Reichel.

Ο κ. Σημανδηράκης δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας του Calw, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η Πρεσβεία μπορεί να μας βοηθήσει. Κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι της παιδείας και της εκπαίδευσης για να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε αναφορικά με την ανταλλαγή και την ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ της νεολαίας.Συζητήσαμε επίσης για την ανάπτυξη σχέσεων πολιτισμού και τη διοργάνωση καλλιτεχνικών γεγονότων, σ’ ένα πλαίσιο το οποίο έχει να κάνει με την επικοινωνία των λαών σε επίπεδο κοινωνίας και όχι μόνο σε επίπεδο Ευρώπης και πολιτικής κυβερνήσεων. Ζητούμενο είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για μια περαιτέρω ενοποίηση της Ε.Ε., η οποία θα αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα της παιδείας, του πολιτισμού στο σύνολο, ακόμα και στο κομμάτι του μεγάλου προσφυγικού ζητήματος, του πώς δηλαδή η Ελλάδα θ’ αποτελέσει κομμάτι της συνολικής λύσης, που θα πρέπει να μοιραστούν κι όλες οι υπόλοιπες χώρες για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Χαιρόμαστε λοιπόν, ιδιαίτερα που τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές τ΄ αντιμετωπίζουμε ως εθνικά, υπάρχει διάθεση να τα δούμε στην ευρωπαϊκή τους διάσταση, από κοινού όλες οι χώρες, σε κεντρικό επίπεδο πολιτικής αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον κ. Πρέσβη ιστορικό λεύκωμα για τον Εθνάρχη, Ελευθέριο Βενιζέλο, καθώς και το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Χανίων: «Χανιά: Ταξίδι στο Όνειρο»

Μοιραστείτε την είδηση