Διαφορετικό και ολίγον δύσκολο αναμένεται να είναι το φετινό Πάσχα, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, λέγοντας ότι «δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε σε εκκλησίες», τονίζοντας ότι εάν οι πολίτες αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τηρήσουν τους ισχύοντες κανόνες, δε θα χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Όπως επισήμανε «Μένουμε σπίτι και κινούμαστε μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Περίπατοι και βόλτες μακριά από τα σπίτια μας και για ώρες απλά επιβαρύνουν τα δεδομένα και εξυπηρετούν τον ίδιο τον ιό».

Έλεγχοι και ιχνηλατήσεις

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς μέχρι και το βράδυ της 29ης Μαρτίου, το Κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας είχε ιχνηλατήσει 324 θετικά κρούσματα, καθώς και 513 στενές επαφές τους.

Την ίδια στιγμή έχουν τεθεί σε 14ημερη καραντίνα οι επιβάτες 172 πτήσεων εξωτερικού ενώ ελέγχονταν 6229 άτομα από το κέντρο της ΓΓΠΠ για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού τους.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι από τους οποίους βρέθηκαν 22 πολίτες να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Επίσης υπάρχουν 83 πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, εκ των οποίων 22 βρέθηκαν θετικοί στον ιό και οι υπόλοιποι 61 επέλεξαν οικιοθελώς να ολοκληρώσουν την καραντίνα τους στο ξενοδοχείο. Επιπλέον 160 πολίτες στην Θράκη αναμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Μοιραστείτε την είδηση