Νέες ταυτότητες | σε λιγότερο από 2 χρόνια η έκδοσή τους

Σε λιγότερο από δύο χρόνια αναμένεται να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες, σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 24η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση του περιοδικού Economist.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία του gov.gr και τις υπηρεσίες που προσφέρει, προσθέτοντας η Ελλάδα ακολουθεί το παράδειγμα της Εσθονίας, το 99% των υπηρεσιών του Δημοσίου της οποίας παρέχονται ψηφιακά.

Δωρεάν ψηφιακή επιμόρφωση

Ο υπουργός σχολίασε επίσης το έργο της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών, που δίνει την δυνατότητα δωρεάν ψηφιακής επιμόρφωσης των πολιτών, ώστε να εμπλουτιστούν τα μαθησιακά εργαλεία και να προστεθούν κι άλλες «τάξεις» ανάλογα με το επίπεδο του κάθε πολίτη.

Καινοτομία νέου νομοσχεδίου και 5G

Όσον αφορά στο 5G, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην καινοτομία του νέου νομοσχεδίου του Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, που προβλέπει την ίδρυση ενός ταμείου (ΦΑΙΣΤΟΣ) που στόχο θα έχει τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την ανάπτυξη 5G προϊόντων και υπηρεσιών. Το ταμείο «Φαιστός» θα προκύψει από το 25% των εσόδων που θα συγκεντρώσει το Δημόσιο από τον επικείμενο διαγωνισμό για την παραχώρηση φάσματος για την ανάπτυξη δικτύων 5G.

Στο μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε και την καινοτομία στο νέο νομοσχέδιο του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τον Προσωπικό Αριθμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες για να προλάβει την 4η βιομηχανική επανάσταση, και «μερικές φορές οι τελευταίοι – έσχατοι – γίνονται πρώτοι».

Μοιραστείτε την είδηση