Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης | τι εξετάζει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης εξετάζονται τις τελευταίες ώρες απο την κυβέρνηση, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Το ζητούμενο πλέον για την κυβέρνηση είναι να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη για στήριξη της πραγματικής οικονομίας και στην σκληρή πραγματικότητα των ελεγχόμενων δαπανών, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Είναι πολύ πιθανό το νέο πακέτο όχι μόνο να είναι στοχευμένο για κλάδους που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, αλλά να αφορά ακόμη και ολόκληρες περιοχές της χώρες, όπου η ανεργία καλπάζει και πολλές επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με ενδεχόμενο λουκέτο.

Μείωση των ταμειακών διαθέσιμων

Απόρροια των παραπάνω είναι τα ταμειακά διαθέσιμα να έχουν υποχωρήσει από τα 37 δις τον Ιούνιο στα 33 δισ. και το Γενικό Λογιστήριο να αναζητά τρόπους βελτίωσης της ρευστότητας. Να σημειωθεί ότι η ζημιά από την πανδημία μέχρι το τέλος Ιουλίου υπερβαίνει τα 9,3 δισ., ενώ μεγάλη αβεβαιότητα υπάρχει και για έσοδα του Αυγούστου μετά μάλλον αναιμική εικόνα στον τουρισμό. Οι εκτιμήσεις πάντως αναφέρουν ότι προβληματική θα είναι η εικόνα και στο υπόλοιπο του έτους.

Μοιραστείτε την είδηση