Νέα χαμηλότοκα δάνεια στους αγρότες | συμφωνία 560 εκ. ευρώ

Υπεγράφη σχετική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς η οποία διασφαλίζει συνολικό ποσό ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα προς διάθεση σε νέους αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις, σε μορφή χαμηλότοκων δανείων.

Αναλυτικότερα

Νέοι αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις θα έχουν δυνατότητα να πάρουν χαμηλότοκα δάνεια με μακρινή αποπληρωμή και μειωμένες εγγυήσεις, προκειμένου να επενδύσουν στον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεών τους.

Ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι αυτή η συμφωνία «θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής ποιοτικότερων προϊόντων η οποία αποτελεί το ζητούμενο της αγροτικής ανάπτυξης».

Ο Υπουργός επεσήμανε μάλιστα ότι η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και εξέφρασε την ελπίδα το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο να αξιοποιηθεί πλήρως από τους Έλληνες παραγωγούς ώστε να καταστήσει το επάγγελμα του γεωργού ελκυστικότερο και για τις νέες γενιές.

Μοιραστείτε την είδηση