Ν. Ζουριδάκης για το ΕΠΑΛ Κισάμου | σε τοπικές επιχειρήσεις τα εργαστήρια

Σε τοπικές επιχειρήσεις της Κισάμου θα πραγματοποιούνται τα εργαστηριακά μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισάμου 

Αποδεκτό έγινε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Χανίων το αίτημα του ΕΠΑΛ Κισάμου για πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων των τομέων/ειδικοτήτων του σχολείου σε τοπικές επιχειρήσεις της πόλης καθώς και σε κατάλληλα διαμορφωμένες σχολικές αίθουσες του 1ου Γυμνασίου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου. Έτσι, από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 – που επιστρέφουν και πάλι οι μαθητές στα σχολεία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς – όλα τα εργαστηριακά μαθήματα των τομέων ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ Κισάμου θα πραγματοποιούνται εντός της πόλης της Κισάμου παρά την αρχική απόφαση της ΔΔΕ Χανίωνπερί τέλεσης των εργαστηριακών μαθημάτωνστις εγκαταστάσεις του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά στον Ταυρωνίτη πρωινές ώρες.

Ως γνωστό  το κτηριακό συγκρότημα που στέγαζε το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Κισάμου- που επί σειρά ετών λειτουργούσε χωρίς καμία συντήρηση- κρίθηκε ακατάλληλο μετά από αυτοψία μηχανικών των Κτηριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ.) Α.Ε αμέσως μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ της 27ης Νοεμβρίου 2019. Έτσι, μετά και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της αυτοψίας που οδήγησε στο κλείσιμοτου κτηριακού συγκροτήματος (3/12/2019)αλλά και την απόφαση της ΔΔΕ Χανίων(5/12/2019) για τη φιλοξενία των μαθητών του δύο σχολείων σε απογευματινή βάρδια στα Γυμνάσια της πόλης (το ΕΠΑΛ στο 1ο Γυμνάσιο, το ΓΕΛ στο 2οΓυμνάσιο)με τα εργαστηριακά μαθήματα του ΕΠΑΛ να γίνονται στις εγκαταστάσεις του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά στονΤαυρωνίτη πρωινές ώρες, διαταράχθηκε η ηρεμία και ο καθημερινός προγραμματισμόςόλων των μελών (εκπαιδευτικών-μαθητών-οικογενειών) της σχολικής κοινότητας τωνδύο σχολείων.

Στην προσπάθεια να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία μετακίνησης των μαθητών του ΕΠΑΛ στον Ταυρωνίτη διερευνήθηκαν όλες οι δυνατές λύσεις. Το μεγαλύτερο αγκάθι ήταν η εξεύρεση λύσης για τα εργαστήρια του τομέα Μηχανολογίας λόγω του εξιδεικευμένου απαιτούμενου εξοπλισμού, αφού τα εργαστήρια των υπολοίπων τομέων μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε αίθουσες διδασκαλίας με τη μεταφορά των απαραίτητων υλικών και με ενδεχόμενες πολύ μικρές παρεμβάσεις (εργαστήριο κομμωτικής). Μετά και από τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής – ο δήμος θα αναλάβει τα έξοδα χρήσης/ενοικίασης- αναζητήθηκαν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους μαθητές του σχολείου για την τέλεση των εργαστηριακών μαθημάτων. Οι επιχειρήσεις που δέχθηκαν να συνεργασθούν είναι:

  • το Συνεργείο Αυτοκινήτων Ιωάννη  Χαιρετάκη, και
  • το Μηχανουργείο Γεωργίου Στημαδωράκη.

Ως διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου οφείλω να ευχαριστήσω

  • τον Διευθυντή ΔΔΕ Χανίων κ. Ζερβάκηγια την αποδοχή του αιτήματος τέλεσης των εργαστηριακών μαθημάτων σε τοπικές επιχειρήσεις της Κισάμου καθώς και σε χώρους που θα διαμορφωθούν κατάλληλα εντός σχολικών αιθουσών
  • τη δημοτική αρχή Κισάμου τόσο για την κάλυψη των εξόδων ενοικίασης των χώρων όσο και για την αρωγή τους στις προσπάθειεςαναζήτησης εργαστηριακών χώρων εντός της πόλης της Κισάμου
  • τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Κισάμου κ. Μπατουδάκη για την παραχώρηση χώρου φιλοξενίας του εργαστηρίου κομμωτικής
  • τους επιχειρηματίες της πόλης μας κ.κ.  Χαιρετάκη, Στημαδωράκηγια τη συνεργασία.

Μοιραστείτε την είδηση