«Οι μέρες του Πάσχα φέτος είναι διαφορετικές, το μήνυμα όμως παραμένει το ίδιο.

Τις ημέρες αυτές κάθε χρόνο τις περνάμε με συγγενείς και φίλους, τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, το μήνυμα της ελπίδας και της συνέπειας, πρέπει αυτή τη φορά να μετατραπεί σε όχημα για την έξοδο από τις δυσκολίες των ημερών.

Σύντομα οι δυσκολίες των ημερών θα παρέλθουν. Θα αφήσουν όμως πίσω τους μια παρακαταθήκη που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να διαμορφώσουμε μια νέα αντίληψη στο πως αντιμετωπίζουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη.

Τις μέρες αυτές τις περνάμε στο σπίτι. Ας μην ξεχνάμε όμως, όλους αυτούς που ήταν και είναι έξω προσφέροντας και συνεισφέροντας στη ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία της πόλης μας. Όσους δίνουν τη μάχη, στην πρώτη γραμμή, στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία, στην καθαριότητα, στην τροφοδοσία. Όλοι αυτοί δεν θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι, η σκέψη μας όμως είναι μαζί τους.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι από την κρίση αυτή θα βγούμε και πάλι ενωμένοι και η δουλειά που έχουμε μπροστά μας για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της, θα είναι συλλογική και βασισμένη στην αξιοκρατία και στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Χρόνια πολλά σε όλους και Καλή Ανάσταση.»

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή

Μαρία Αριανούτσου έχει δημοσιεύσει 2012 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Μαρία Αριανούτσου