Το βράδυ της Κυριακής παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Μινωίτες και Αμαζόνες» του Χανιώτη συγγραφέα-εκπαιδευτικού, Γιάννη Λεκάκη. Η αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Αγίας Μαρίνας Χανίων γέμισε από φίλους, συγγενείς, εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης και των πολιτικών φορέων.

Για το βιβλίο μίλησαν:

  • ο νομικός, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας, Ευθύμης Λεκάκης ο οποίος εξήγησε την προέλευση του ιαμβικού ομοικατάληκτου 15σύλλαβου στίχου
  • η συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Δήμητρα Γραμβουσάκη η οποία μίλησε για το έργο του συγγραφέα, την ζωή του αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την κρητική παράδοση και μουσική.
  • στη συνέχεια μίλησε η Φιλόλογος, Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, που ανέπτυξε τη σχέση που συνδέει το βιβλίο του Γιάννη Λεκάκη με τον «Ερωτόκριτο «Του Βιτσέντζου Κορνάρου.
  • αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο εφημέριος της Αγίας Μαρίνας, Γεώργιος Περάκης μαζί με την εκφωνήτρια και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Χανίων, Καίτη Αλέξη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μελοποιημένους στίχους που απέδωσε σε αργό πεντοζάλι με την λύρα του, ο συγγραφέας Γιάννης Λεκάκης.

Μοιραστείτε την είδηση