Μέτρα ελάφρυνσης τοπικών επιχειρήσεων | Δήμος Χανίων (video)

Με βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανακοίνωσε την πρώτη δέσμη μέτρων ελάφρυνσης για τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Χανίων. Συγκεκριμένα, τα μέτρα αυτά είναι: 

1. Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη, όλων των επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων.

2. Απαλλαγή από την καταβολή τελών παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων.

3. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και στεγάζονται δημοτικά ακίνητα σύμφωνα με την 68/20-3-2020 ΠΝΠ.

Ολόκληρο το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων:

«Η δοκιμασία που περνάει η κοινωνία μας και όλη η ανθρωπότητα είναι πρωτοφανής. Πάνω από όλα, είναι η υγεία όλων μας, αλλά πρέπει να στηρίξουμε και όσους πλήττονται οικονομικά από την κρίση αυτή.

Ο Δήμος Χανίων δεν θα μπορούσε να μην είναι δίπλα στην κοινωνία. Η κατάσταση αυτή απαιτεί γενναίες αποφάσεις. Γι’ αυτό όλοι όσοι πλήττονται πρέπει να στηριχθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στηρίζουμε στην πράξη την τοπική οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα αυτά διαρκέσουν.

Τα πρώτα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι τα εξής:

1. Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη, όλων των επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων.

2. Απαλλαγή από την καταβολή τελών παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων.

3. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και στεγάζονται δημοτικά ακίνητα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους αυτούς που στις κρίσιμες στιγμές δίνουν αγώνα να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Τους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, την υπηρεσία καθαριότητας που εφαρμόζει συνολικό και συντονισμένο σχέδιο απολύμανσης δημοσίων χώρων και διατηρεί την πόλη καθαρή. Τις Τεχνικές υπηρεσίες μας που συνεχίζουν ακόμα και τώρα σημαντικά έργα για τον Δήμο μας.

Τους ανθρώπους που στελεχώνουν το τηλεφωνικό κέντρο του 15240, την υπηρεσία “βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Χανίων και τους εθελοντές, που εξασφαλίζουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον πολίτη το έχει ανάγκη.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε και τους συμπολίτες που εργάζονται στις επιχειρήσεις που μας τροφοδοτούν τα απαραίτητα αγαθά. Και φυσικά τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία.

Μένουμε σπίτι. Είναι στιγμές στις οποίες πρέπει όλοι να προτάξουμε ομοψυχία και αλληλεγγύη. Ακόμα και αν οι δυσκολίες είναι μπροστά μας, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ατομική ευθύνη για το συλλογικό καλό.»

Δείτε το βίντεο εδώ:

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 21559 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη