Μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων | στον Σημανδηράκη ο Σταμούλης

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου-Νότιου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Π.Σ. Ιωάννη Σταμούλη, υποδέχθηκε χθες, Παρασκευή 09 Οκτωβρίου, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Τον Υπ/γο κ. Σταμούλη συνόδευσαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, Πύραρχος Γιώργος Μαρκουλάκης καθώς και μέλη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία του Δήμου Χανίων ενόψει της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου αλλά και τα αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Από την συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά στη διαδικασία απομάκρυνσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, από το υπάρχον κτήριο στο κέντρο της πόλης και τις διεργασίες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας καινούργιας, σύγχρονης υποδομής εκτός του αστικού ιστού, σε χώρο συνολικού εμβαδού 3959 τ.μ., το οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα στις σύγχρονες ανάγκες πυροσβεστικής ετοιμότητας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε πωςη διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου πόλης προχωράει με γοργούς ρυθμούς, ώστε να παραδοθεί το οικόπεδο που θα στεγάσει την νέα Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, ενώ τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την μετεγκατάσταση, αφού το παρόν κτίριο που στεγάζει την Π.Υ. θα χρησιμοποιηθεί για τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης εντός του κέντρου της πόλης.

Επεσήμανε, παράλληλα, την αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και του Πυροσβεστικού Σώματος: «Η συνεργασία μας είναι δεδομένη. Ο Δήμος καλείται να ανταποκριθεί σε πολλά ζητήματα ενώ πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες μας και η στενή παρακολούθηση αυτών των ζητημάτων. Στο κομμάτι της προετοιμασίας έχουμε ήδη εκτελέσει τον βασικό σχεδιασμό μας, με καθαρισμούς σε ρέματα και φρεάτια που έχουμε την ευθύνη κλπ. Η παρουσία σας εδώ και η καλή επικοινωνία, ενισχύει την ήδη καλή μας συνεργασία»

Με τη σειρά του ο Υποστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Σταμούλης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για την συνεργασία σχετικά με τη μεταφορά σε νέο κτήριο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ενώ υπογράμμισε την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τον χειμώνα και δεν παρέλειψε να τονίσει επικινδυνότητα που υπάρχει, ιδιαιτέρως στο κομμάτι των ιρλανδικών διαβάσεων.

Τέλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης τόνισε πως: «Η ανησυχία μας, η επιμονή μας και ο βαθμός συνεργασίας μας, ο οποίος είναι καθοριστικός, έχουν αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις στην Κρήτη.»

Με το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και εκδόσεων μεταξύ του Δημάρχου Χανίων και του Υποστράτηγου Π.Σ., Ιωάννη Σταμούλη.

Μοιραστείτε την είδηση