«Μενδώνη παραιτήσου» | διαμαρτυρία στο Υπουργείο Πολιτισμού

Με αφορμή τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη, στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια απαιτώντας την παραίτηση της Υπουργού.

Οι διαμαρτυρόμενοι καλλιτέχνες έχουν μάλιστα σηκώσει και πανό με το σύνθημα «Μενδώνη παραιτήσου», όπως μεταδίδει το dikaiologitika.gr.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Πασχάλης Τσαρούχας καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας έχει κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο σωματείο, προκειμένου να «ανοίξει» η έρευνα.

«Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθούμε καθημερινά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τα φαινόμενα βίας να μιλούν είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις είτε στον εισαγγελέα είτε στα social media. Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο ο πρωθυπουργός κωφεύουν. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε «Μενδώνη παραιτήσου». Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με πολύ σκληρή ανακοίνωση το Σάββατο, επέρριψε ευθύνες στην Υπουργό για τους χειρισμούς της.

Μοιραστείτε την είδηση