Λειτουργία ξενοδοχείων resort σε μεταγενέστερο χρόνο | Γ. Ρέτσος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληντικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Linkedin, προτείνει τη λειτουργία, σε μεταγενέστερο χρόνο, των ξενοδοχείων resort.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ρέτσος αναφέρει τα εξής:

 «Από την αρχή της κρίσης που βιώνουμε, είπα πως ο χρόνος και οι εξελίξεις θα καθιστούν διαρκώς ό,τι λέμε ανεπίκαιρο.

Άποψή μου είναι πως έφτασε πλέον η ώρα που οι αποφάσεις, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, πρέπει να είναι δραστικές και άμεσες. Τι εννοώ; Από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, ετοιμάζονται να λειτουργήσουν εκατοντάδες ξενοδοχεία resort σε όλη τη χώρα.

Θα λειτουργήσουν όχι γιατί βλέπουν ζήτηση, αλλά γιατί θα υποχρεωθούν από τις νομικές συνέπειες υπαναχώρησης από τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογράψει, με υπαιτιότητά τους.

Αν κάτι συμβεί σε ένα απ’ όλα αυτά τα ξενοδοχεία, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, όχι μόνο για το ίδιο, όχι μόνο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και σε όλη την προσπάθεια που θα κάνει ο τουρισμός μας να επανέλθει, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η συγκυρία προκρίνει την αναβολή λειτουργίας, με κυβερνητική εντολή, για μεταγενέστερο χρόνο. Ό,τι μπορεί να φαίνεται σκληρό σήμερα, για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική μας ανάκαμψη».

Μοιραστείτε την είδηση